İSTANBUL

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve beraberindeki heyet, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki AK Parti İl Başkanlığı'nı işgal girişimine ilişkin 23. Ağır Ceza Mahkemesince, 14'ü tutuklu, biri firari 15 sanığın yargılandığı davayı takip etmek için Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları'na geldi.

Burada, "Vatan sevgisi darbe dinlemez", "Tek bayrak altında yaşayan bu büyük milleti bölemezsiniz", "Asım'ın nesli burada", "Darbecilere aman vermeyeceğiz", "İhanetin bedeli ağır olur", "Hainler hesap verecek" , "Şehitlerin kanında boğulacaksınız" ve "Darbecilere idam isteriz" dövizlerini taşıyan kalabalık tarafından karşılanan Temurci, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çok farklı duygularla bir araya geldiklerini dile getiren Temurci, şöyle devam etti:

"O gece sadece Türkiye Cumhuriyeti için değil, Türkiye'ye, bu millete ve bu coğrafyaya diz çöktürmek isteyenlere çok önemli bir ders verilmiştir. O geceden sonra bütün yaşananları ve o geceyle birlikte düşündüğümüzde AK Parti İstanbul il Teşkilatı olarak çok şey ifade edebiliriz. Ama 15 Temmuz'un o uzun gecenin hala birileri için hem bu ülkede hem de dünyada bitmediğini söyleyebilirim. Çünkü, o gece kaybedeceklerini anladıklarında 'Bu iş bir tiyatrodur' diyenlerin Türkiye'de şu anda bu darbeyi 'kontrollü darbe' olarak adlandıranlara adeta bir sufle verdiğini gördük. O gece bu topraklarda, yüzyıllar sonra kaybedenlerin bugün Kudüs için coğrafyamız için Türkiye'ye diz çöktürmek için ne tür oyunlar içinde olduklarını biliyoruz."

Temurci, şehitlere, ailelerine, gazilere ve millete karşı borçlu olduklarının bilincinde ve sorumluluğunda Silivri'ye geldiklerini vurguladı.

"Bu hafta sonu itibarıyla sonuçlanmasını umuyoruz"

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nı işgal girişimi davasının bu hafta sonu itibarıyla sonuçlanması umduklarını ifade eden Temurci, davanın önemini şöyle anlattı:

"Bu 17 aydır içimizde sakladığımız ve bu hafta en azından işgal davasının sonuçlanacağını düşündüğümüz için bu konuya açıklık getirmemiz lazım. Telefonların dahi açılmasında imtina edildiği o gecede, o işgale, o darbeye karşı direniş fitilinin ateşlendiği ilk merkezin adıdır İstanbul AK Parti İl Başkanlığı. Ve İstanbul İl Başkanlığı, tanklar meydanlarda dolaşmaya başladığı ilk saatlerden itibaren İstanbul'da 2 milyonu aşkın insanı, İstanbul'un meydanlarına indiren, herkesi demokrasiye sahip çıkması için davet eden bir merkezin adıdır. İstanbul İl Başkanlığı, aynı zamanda o gece, televizyonlara bağlanılarak, milleti, demokrasiye, geleceğe ve lidere sahip çıkmaya çağıran merkezin adıdır. Sırf bu nedenden dolayıdır ki, İstanbul İl Başkanlığı, Türkiye'de o darbe gecesi, işgal girişimine uğrayan tek siyasi kuruluştur."

Temurci'nin yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demirci, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Aytunay, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Temel Başalan ve çok sayıda vatandaş da duruşmaları takip etmek için Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları'na geldi.

Açıklamanın ardından İl Başkanı Selim Temurci ve beraberindeki heyet, duruşmaları izlemek için mahkeme salonuna geçti.