Sizce 23 Nisan nedir? Çoçuklar için ne kadar önemlidir?

23 Nisan ülkemizde ve dünyadaki pek ülkede anlamı büyüktür. Kurtuluş Savaşının yapıldığı yıllarda meclisin açıldığı günü Atatürk çocuklara armağan etmiştir. Bugünün tam olarak anlami 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramıdır. Okullar ve resmi kurumlar tatil ilan edilir,aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de 23 Nisan günü resmi tatil olarak kabul edilmistir. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ilk meclis açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza aynı zamanda çocuk bayramı olarak ilan etmesi ve bu yönüyle de eşsiz liderliğini bir kez daha gostermistir.

23 Nisan dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır, Atatürk'ün Türk çocuklarına armaĝan ettiği bu bayram şenliklerine uzun yıllardır yabancı ülkelerin çocuklarıda katılmaya başlamıştır, çocuklar çeşitli tiyatro gösteriler yaparlar, şiirler okurlar sevinçlerini mutluluklarını böylelikle dile getirirler, anne babalar da çocuklarının marifetlerini görüp sevinirler, okullar arası seçilen bazı başarılı şanslı çocuklarda Ankara'ya meclise götürülerek cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın koltuklarına oturtulur böylelikle bir anda olsa büyük olmanın mutluluğunu sevincini yașarlar.

Çocuklarımız bu milletin geleceği bu milletin yarınıdır, bu vatanda bizim olduğu sürece elimizden geleni yapmalıyız. Bu bayramın insanlara verdiği barış mesajı aslında mesajların en büyüğüdür, bütün dünya çocukları bir araya geldiklerinde,aralarındaki sevgiyi barışı simgeleyen en önemli görüntü çıkar, bu anlamlı günde būtün çocukların kalplerinin aynı gün aynı heyacan içinde çarpması müthiş bir duygudur.

23 Nisan bir milli bayramdır ve iki bayram birden kutlanır aslında iki sevinç birden yaşanır aslında. Birincisi Milli egemenlik bayramıdır çünkü 23 Nisan 1920’de TBMM'nin açılmasıyla Türk milleti egemenlik ve özgürlük haklarını eline almıştır artık padişahın değil kendi seçtiği liderlerin kararları ile devlet idare edilecektir. İkincisi de Çocuk bayramıdır, bu bayramıda Atatürk Türk çocuklarına armağan etmiştir.Kısacası Birinci bayramla Türk devletinin kuruluşunu, İkinci bayramla yarının büyükleri olacak Türk milletini yaşatacak çocukları hatırlıyoruz,birçok savaş sonrası elde edilen bu bayram övünçle gururla nesilden nesile anlatılacak... Türk Ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını kutluyor bu vesile ile bu günleri bize armağan eden Büyük Önderimizi bir kez daha saygı ile anıyoruz... Perşembeye görüşmek üzere sevgi ve saygıyla kalın dostlarım...