İnsanların çeşitli konulardaki gelişmelerden ve olaylardan haberdar olma isteği çok eski zamanlara dayanır. Gazetede bu isteği yazılı olarak herkese açık bir şekilde beyan edip yayın aracı değil midir?

Gazeteciler ve Basın günüde 24 Temmuz 1971 yılında gazetecilerin bazı haklarına getirilen kısıtlamalardan dolayı bayram niteliğinde olmasa bile, özel bir gün olarak ilan edilmiştir.

Gazeteciler tüm dünyada meydana gelen olayları durumları haberleri zaman kaybetmeden internet ve baskı yolu ile bizlere sunmak için kimi zaman zorlu hava şartlarına aldırmadan maceralara tehlikelere göğüs gererek hayatları pahasına göze alırlar bu nedenle basın özgürlüklerine sahip çıkılmalı hatta yetkililer tarafından destek verilmelidir.

Günümüzde ne yazık ki yaptığı haber için ölümle tehdit edilen gazeteciler, suikasta kurban giden gazetecilerde çok fazla umarım bir çözüm bulunur, tehditler ölümler olmaz.

Gazetelerin hayatımızda önemi o kadar fazla ki düşünün bir kere!

Tüm dünyada ve tabi ki Türkiye'de olan biten tüm olayları güncel haliyle gazetelerden öğreniyoruz. Ekonomi, kültürel, siyaset, devlet meseleleri, sanat, magazin, burçlar, yemek, hayata dair tüm konuları, ister gazetelerin internet sayfasından, yâda bayiliklerden gazete alarak takip edebiliyoruz. Gazete insanın daha bir bilinçli, gündemde, hayatta, çevremizde dünyada neler olup bittiğini farkında olmamızı sağlar. O yüzden gazete okumalıyız ki bilgimizi arttıralım.

Haftaya Perşembe Görüşmek Üzere Sevgili Dostlarım…