Sevgili okurlarım merhaba, 15 Temmuz Darbe Girişiminin birinci yıl dönümünü anma törenleri sebebiyle 14 Temmuz Cuma günü saat:14,30 da Ümraniye belediye bahçesinde sergilenen 15 Temmuz gecesi tankın ezdiği aracın önünde Gazete 15 Temmuz tanıtılacak. Dünya ülkelerinden ve Türkiye’den on sekiz gazetecinin o geceyi altı farklı dilde yazdığı gazete Türkiye’nin çeşitli illerinde ve dünyanın altı farklı ülkesinde dağıtılacak. Dağıtılacak ülkeler ve meydanlar Pensilvanya  Rittenhouse Meydanı, İngiltere Londra  Trafalgar Meydanı, Almanya Berlin Potsdam Meydanı,  Fransa Paris Concorde Meydanı, Hollanda Amsterdam Dam Meydanı, Belçika Brüksel Grande Palace, İstanbul Üsküdar - Ümraniye ve Kadıköy Meydanı, Ankara Kızılay Meydanı, İzmir Konak Meydanı ve Edirne Selimiye Cami Önü!.. 

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünü ulusumuz sokaklarda nöbet tutarak kutladı. Bu vahşice canavarlığa içeriden ve dışarıdan “Tiyatro Oyunu, Kontrollü Darbe, Şans Eseri Başarısız Oldular.” diyerek beyinleri bulandırmaya ve sulandırmaya çalışanlara karşı en anlamlı eylemin altı dilde yazılı olarak anlatılmasının en etkili yöntem olduğunu düşünüyorum. Bu konuda biz Avrupalı Türklere de önemli görevler düşüyor. Düşeşe düşmeden ülkemize oynanan satranç oyununu bozmak bizim topyekun asli asil görevimiz olmalı!.. 

Hani: “Keser döner sap döner gün gelir hesap döner.” Diyorlar ya… 

Hiçte adil olmayan hesap peşinde olanlara asırlar boyunca Asya’yı Avrupa’ya bağlayan köprü görevi yapan Türkiye’yi yıkmalarına yakmalarına müsamaha göstermemeliyiz. Yıkmaya çalıştıkları bu köprü dünyanın dört bucağına geçit sağlıyor. Bu geçiş güzergahında dokunmamaları gereken gökkuşağı rengindeki mozaik taşlardır. Taşkınlığa sebebiyet verenlerin din dil ırk mezhep renk yaygarası yapanların ülkenin örfüne adetine geleneklerine göreneklerine değerlerine kurşun sıkanların karşısında kalkan olmalıyız!.. 

Ne ilginçtir ki: “Türkiye politikasını yeniden düzenlememiz gerekiyor. Kimsenin hukuki güvencesinin olmadığı bir ülkeye yatırım yapılması tavsiyesinde bulunamayız. Federal hükümetin Alman yatırımlarının gerçekleştirilmesi konusunda nasıl bir garanti vereceğini göremiyorum. Türkiye’nin, Batı'nın bir parçası olmasını bulunduğu yerde kalmasını istiyoruz." Diyen Sayın Gabriel bu konuda ne kadar adil acaba?

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine de işaret ederek: "Şans eseri başarısız oldu." Diyen sayın bakana soruyorum?..

Otuz beş yıldır Türkiye’yi kan gölüne çeviren asker polis politikacı öğretmen sivil demeden öldüren PKK, BMM dahil Türk hükümetine baş kaldıran FETÖ Almanya’da aynı eylemde bulunsa hangi kararlar alırlardı ve bu teröristleri Türkiye saklasa başka ne tür kararlar alırlardı acaba?

Hani: “Kelin merhemi olsa kendi başına sürer.” Diyorlar ya…

Aciz insanların ilk başvuracağı nokta noksanlıklarıyla başlar yukarıdaki sarf edilen sözlere karşı size başarılar diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Cumhuru Recep Tayip Erdoğan’ı diline dolayan Almanya sağdan oy toplama ırkçılığı uyandırma maksadıyla yaptığı açıklamalardan vazgeçmeli. Çünkü İkinci Dünya Savaşından çıkmış Almanya’yı Almanlarla inşa etmiş olan Türk asıllı Almanlara haksızlık ediliyor!.. 

Yıllarca Hollanda’da yaşamış bacısı kardeşi akrabaları Avrupa’nın farklı farklı ülkelerinde yaşayan bir vatandaşınız olarak Ümraniye belediye başkanı Sayın Hasan Can’a tüm Avrupalı Türkler adına anavatanım adına teşekkür ediyorum. Bu laftan anlamaz Türkiye düşmanlarına karşı anlatılması gereken gerçekleri onların kendi dilinde anlatmanın sakladıkları teröristleri Türkiye’ye iade etmelerini sağlayacağına inanmak istiyorum. Anavatanımıza yapılan yanlışların baba-vatanımız bildiğimiz Avrupa’da doğan çocuklarımıza torunlarımıza yapılan büyük düşmanlık olduğunu görmelerini sağlayacağına demokratik yollarla bu haksız tutuma son vereceklerine inanmak istiyorum!..

Sevgi ve saygılarımla 

Not: Bu makale Almanya GazeteHamburg’da Türkçe olarak yayınlanmıştır!..