Fraksiyonel Lazer nedir?

Tıp ve estetik alanlarda uzun süredir sıkça kullanılan lazer yöntemlerinin arasından ‘Fraksiyonel Lazer çeşitli tedaviler için üretilmiş gelişmiş bir lazer yöntemidir. Fraksyionel lazer yönteminde uygulama yapılan alanda, tedavi sırasında mikron seviyesinde genişlikleri bulunan yüzlerce kanal oluşturulur. Lazer ile oluşturulan bu kanallara kuantum çukurları denir. Lazerin yoğunlaştırılmış micro ışınları sayesinde derinin üst yüzeyinde yanık- hasar oluşturmadan deri altında yoğun ısı kanalları oluşturuluşmuş olur.

Fraksiyonel Lazer ile Çatlak silmek mümkün mü ?

Çeşitli sebeplerle meydana gelebilen ‘çatlaklar’ ı doku yırtılmaları olarak adlandırabiliriz. Oluşan Çatlak şeritleri ise başlangıç evrelerinde kırmızı ve canlı iken , oluşumundan uzun süre geçmiş olan çatlaklarda beyaz renk gözlenir. Beyaz renge bürünmüş şeritlerin altında bulunan doku normal bir deri kalitesi özelliğini gösteremez ,nitekim yaz aylarında tüm vücut derisi bronzlaşabilirken çatlak şeritlerinde bronzlaşma görülmez. Bu durum estetik açıdan sıkça şikayet edilen bir durumdur. 

Fraksyionel Lazer ile tüm çatlaklarda silme işlemi yapılır. Lazerin deride etki ettiği yoğun ısı kanalları dışarıdan gözle görülemeyecek kadar küçüktür. Fraksiyonel lazer her ısı kanalını ,etki görmeyen yine mikron seviyesindeki boş alanlarla çevreler. Bu tedavi yöntemi ile micro ışın gönderilerek ısı adacıkları oluşturulan bölgeler,  etkilenmemiz diğer bölgeler sayesinde hızlı ve etkili iyileşmesi sağlar. Böylece uzun iyileşme süreleri gerektirmez

Fraksiyonel lazer Çatlak şeritlerindeki deri kalitesini artırır !!!

Fraksiyonel lazer ışınları , çatlak üzerinde yüzlerce ısı kanalları oluştururken kişilerin doğal yara iyileşme mekanizması tetiklenir.  Temelinde yetersiz hücre bölünmesine dayanan çatlak sorununu , yine temelinden etki ederek çözer. Doğal hücre yenilenmesi hızlandırılır, hücre dışındaki esnek liflerin sayısı artırılır ve beyaz şerit halindeki görünümü giderek hafifletir veya yok eder.

Fraksiyonel Lazer ile çatlak silme tedavisi ağrılı mıdır?

Tedavinin 20- 25 dk öncesinde bir anastezik krem kullanılır. Böylece tedavi sırasında kişiler ağrı duymaz, hissdilen minik kaşıntılar olur. Aylık aralıklar ile 3 -4 defa tekrarlanması gerekir.

Fraksiyonel lazer ile başka hangi tedaviler yapılır?

Fraksiyonel lazer çatlak tedavilerinde olduğu kadar cilt yenileme, gözenek tedavisi , sivilce izi , yara izleri , ağır yanık izleri , ameliyat izleri gibi zorlu durumlarda etkinliği olan popüler bir tedavi yöntemidir. Temel olarak cildin fraksiyonel lazer ışınları gönderilerek yenilenmeye teşvik edilmesi estetik bir çok sorunun çözümünde kullanılmaktadır.

Fraksiyonel lazer Tedavilerinden sonra neler gözlenir.? Tedavi sonrası neye dikkat edilir?

Çatlak tedavisinin hemen sonrasında özellikle çatlak şeritlerinin yüzeyinde hafif pembeleşme görülür. Bu pembelik 2- 3 gün içerisinde azalarak kaybolur. Geride 5-7 gün içerisinde tamamen ortadan kaybolan ısı adacıklarının kahverengi kabukları kalır. Bu kabuklar toplu iğne başından çok daha küçüktür. Tedavi sonrasında yoğun nemlendirme ve güneş koruması tavsiye edilir.