Herkese sevgiler,

Patlıcanlar biberler tam mevsiminde manavlarda boy gösterdiğinde evlerde en çok özlenerek ve sevilerek yenen yemeklerden yada ara sıcaklardan biridir ''ŞAKŞUKA''..Kızartmalardan günümüz de biraz uzak durmaya çalışsakta yine de şakşukaya pek uzak duramayız.Bol domatesli sarımsaklı sosu ile görüntüsü ile önce gözümüzü doyurur.

Eğer kızartmadan uzak durmaya devam edenlerdenseniz bugün vereceğim tarif ile aynı kızartma lezzetinde ama fırında bir şakşuka yapabilirsiniz.

Haydi buyurun..

MALZEMELER:

2 adet büyük kemer patlıcan

2 adet büyük domates

6-7 adet köy biberi

5-6 diş sarımsak

1/2 kahve fincanı zeytinyağ

1 yemek kaşığı sirke

Tuz

Kırmızı biber

YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyun ve küpler halinde doğrayın.

Limon ve tuz ilavesiyle bol su içerisinde 1/2 saat bekletin ,tekrar yıkayın ve iyice suyunu süzerek kurulayın.

Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın.

Biberlerin çekirdeklerini çıkararak halka doğrayın ve sarımsakları da doğrayın.

Bütün hepsini bir tepsi içerisine alın.Ve zeytinyağ,sirke,tuz ,kırmızı biber ekleyerek güzelce karıştırın.

Fırın tepsinize yağlı kağıt sererek karışımı üzerine eşit olarak yerleştirin.

180 derece de ısıtılmış fırında sebzeleri ara ara alt üst yaparak pişirin.

Takribi 40 dakika sonra şakşukanız hazır olacaktır.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...