Dışarıdan baktığınızda aynı seviyede insanları birarada kenetlenmiş gördüğünüzde hiç merak ettiniz mi nedenini. Çünkü, insanlar ancak aynı bilince sahipse, yan yana gelir ve birlikte olurlar.

Çünkü, insanlar, aynı ya da birbirine yakın frekansta iseler ancak ortak bir şeylere sahip olur ya da yan yana gelebilirler. Bunun dış görünüş, kültürel geçmiş, eğitim, deri rengi, mali durum, ülke, ilgi vs ile en ufak bir ilgisi yoktur.

Çünkü tek başlarına yaşayamazlar, birbirlerinden beslenirler. Hem geçimli hem geçimsizdirler ama birbirlerine yapıştıklarından kopamazlar, ayrı kalamazlar.

Gündelik yaşamda duygusal tepkileri nicelik ve nitelik bakımından sürekli değiştiğinden stabil kalmaları mümkün olmaz. Bir anları bir anlarına uymaz. Hep inişli çıkışlıdır ruh halleri.     

Değişmesi zor olan davranışlar topluluğudurlar. Değişmez ve gelişemezler
Dramatik aksiyona etki ederler. Olaylara sağlıklı ve vicdani bakamazlar, kendileri dışında herkes yanlıştır.

Örneğin, bir lokantaya girdiğinizde, küme halinde birbirlerine benzer insanların birlikte oturduğunu görürseniz, onların hepsinin yakın frekanslarda olduklarını fark edersiniz. Bu yüzden arkadaş olurlar yan yana gelirler. Birliktedirler çünkü aynı frekanstadırlar. Çünkü yalnız kalamazlar.

Gerçekten tuhaf kombinasyon oluşturan kişiler, asla yan yana gelemezler. Aralarından birinin zamanla frekansı yükselir; diğeri aynı kalırsa, ikinci kişi; diğerinin hologramından düşer. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, diğerinin frekans aralığının dışına düştüğünden bağlantı kuramazlar.

Hiç düşündünüz mü, bazı arkadaşlarınız artık arkadaşınız değildir ve onlarla hiç bir bağlantınız yoktur?

Çünkü frekansınız değişmiştir. Bilinç düzeyi farklılıkları yüzünden birarada bulunmanız mümkün değildir. Bu yüzden farklı insanlar, yaşamı bütünüyle birbirlerinden farklı algılarlar. Bunu bilirseniz kendinizi kötü hissetmek zorunda kalmazsınız.