Facebook arkadaşlığı deyip de geçmeyin.

Biliyorsunuz hemen hepimizin bir paylaşım sitesi var. Bu illaki facebook olması da gerekmez. Ben sadece bu siteyi örnek vermek istedim. Amacım arkadaş kabul ederken nelere dikkat etmemiz gerektiği. Çünkü bütün ailemiz, sülaleleriz, arkadaşlarımız kayıtlı ve bizi takip ediyor. Bence sırf arkadaş çokluğu da önem teşkil etmiyor. Burada yediğimiz içtiğimizden başka şeylerde paylaşabilmek bilgi alışverişi yapabilmektir. 

Bence, ilk önce arkadaş eklerken o şahsın önce duvarını incelerim. Profiline bakıp kaşı gözü için kimseyi içimize almayalım. Hiç kimsenin görüntüsü bizi ilgilendirmez. Değil mi? Önce paylaşımlarını incelerim. Bizi çağrıştıran, fikirlerimize uygun insanlara onay verelim ki fikir çatışması yaşamayalım.  

Yoksa saçma sapan boş konuşan insanları illaki sayfamızı doldursun diye arkadaşlığa almayalım. 

Benim paylaşımlarım, genellikle saygı çerçevesinde, sosyal konulardan oluşur. İsterim ki eklediğim arkadaşlarım da benim gibi saygılı olsun. Bilgi alışverişi yapabilsin. Bir arkadaş benden herhangi bir konuda, bilgi almak isterse ona zaman ayırır bildiğim bir konuda yardımcı olurum. İlerde bende ondan bilmediğim bir konuda danışabileyim isterim. Benden bilgi isteyen bir arkadaşımı da asla geri çevirmedim.     

Bunun haricinde sayfamda, arkadaşlarımın da yararlanacağı Bilgeleri paylaşırım. Bunlar bazen güncel konular olduğu kadar, esperi içerikli de olur. Detaylı okunduğunda hepsi bilgi içeriklidir.

Arkadaşlarımın hiçbir zaman cinsiyeti, Yaşı, işi benim için hiç sorun olmadı. Yeter ki faydalanabileceğim, Saygılı, bilgili olsunlar.