Merhaba Sevgili Okurlarım;
“Evlilik nasıl bir şey?” İnsan doğasına aykırı değil mi? Bir süre sonra sıkılır mı insan? Benzeri sorular soranlar, yorumlar yapanlar çevremde o kadar çok var ki.  
Peki, evlilik aşkı gerçekten öldürüyor mu? Bu tamamen sizin evliliğiniz de nasıl bir davranış biçimi geliştirdiğinize bağlı.
Yeni sorumluluklar almak, her konuda bir kişiyi daha hayatına katıp birlikte karar vermek, kafana estiğinde çekip gidememek, tek bir insana bağlı kalmak zaman zaman herkese zor gelebilir. Ama bunlardan önemlisi bence evliliği uzun bir ilişkiden ve birlikte aynı evde yaşamaktan ayıran en önemli şey, karşındaki kişiden de öte, onun ailesine karşı da sorumlu olmaya başlamak demek. Ben iki kişilik bir dünya kurmak ve bu dünyanın sınırlarını korumanın, içeriye başka kimseyi sokmamanın, evlilikte en önemli şey olduğuna inandım hep. Öte yandan atılan imza ile sahip olma duygusu bir süre sonra oldukça artıyor. Bu bir evlilik için bence en riskli şey. Evli çiftler etrafındaki herkese özen ve saygıyı gösteriyorken, hayatındaki kişiye “nasılsa beni bırakıp gidemez” gözüyle bakıp, saygısızca yıpratıyorsa, fiziken olmasa bile bir süre sonra ruhen ayrılıyorlar birbirlerinden.
Kim için yapılır evlilik? Kadın ve erkek evlendikten sonra bir adanmışlıkla yaşamak zorunda mıdır?
Bağlılık, gerekli ve olumlu bir etki midir? Yoksa muhatabını sardıkça boğan bir canavar mı?  Tüm bu soruların cevaplarını arayan son zamanlarda evlilikten korkan bekar arkadaşlardan en sık duyduğum sorulardan bazıları bunlar. Doğru zaman ve doğru insanla olduğu sürece evlilik o kadar korkulacak ve kaçacak kadar bir şey değil sanırım. Aksine muhteşem bir duygu ama karşılıklı saygı ve sevgiyi koruduğunuz sürece.
‘’Nikahta keramet vardır.’’ Atasözü bile var. Umarım bu söz doğrudur. ALLAH gönlünüze göre hayırlı bir eş nasip etsin.
Sevgiyle kalın..