Dolmalar denildiğinde her yöre kendine has bir takım farklı malzemeler ile pişirmektedir.Sıcak olarak yenilen etli dolmalar da damağımızın alışık olduğu şekliyle pişirilir.Kimi yöre kıyması az pirinci yada bulguru ve salçası bol olarak pişirir.Bizim tarifimiz Türk Mutfağı klasiklerinden olan şekliyle Biber ve Domates dolmasıdır.İç malzemesi çok sıkı olmayan eti daha bol ,salçası daha az genellikle domates kullanılarak yapılan bu tarifimizi beğeneceğinizi sanıyorum.
Haydi buyrun tarifimize..

MALZEMELER:

    •    12 adet orta büyüklükte dolmalık biber ve domates
    •    300 gr dana kıyma (orta yağlı)
    •    1 çay bardağı pirinç
    •    1 ad büyük domatesin rendesi
    •    1 yemek kaşığı domates salçası
    •    2 adet kuru soğan
    •    3 yemek kaşığı zeytinyağ
    •    1 yemek kaşığı tereyağ
    •    8 - 10 dal maydanoz
    •    2 tatlı kaşığı tuz
    •    1 tatlı kaşığı karabiber
    •    1 tatlı kaşığı kuru nane
    •    2 su bardağı su

YAPILIŞI:

    •    Dolmalık biberlerin üst saplı kısmını düzgünce keserek iç çekirdeklerini ayıklayın ve yıkayın.(üst kısımlarını kapak olarak kullanacağız)
    •    Domateslerin de üst kısmını yarım kesin ve iç kısmını oyarak çıkarın.(çıkardığınız domates içlerini ufaltarak iç malzemesine ekleyebilirsiniz.)
    •    Kuru soğanları küçük doğrayın ve bir kaseye alın.
    •    Kıymayı ekleyin,pirinçleri yıkayarak ekleyin.
    •    Salçayı,domates rendesini,zeytinyağını,ince kıyılmış maydanozları,tuzunu,karabiberini,nanesini ilave ederek güzelce karıştırın.
    •    Biber ve domateslerin içlerini doldurun ve yayvan bir tencereye yan yana dizin.(biberler kenarda domatesler tencerenin orta kısmında olacak şekilde)
    •    Tereyağını küçük parçalar haline doğrayarak dolmaların üzerine bırakın.
    •    Bir tabak ile üzerlerini kapatın ve suyunu vererek orta ateşe oturtun.
    •    Dolmaların suyu kaynamaya başlayınca ateşi kısığa alarak pişmeye bırakın.
    •    Takribi 30-35 dakika da dolmalarınız pişecektir.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...