Merhabalar,

Dolmalar,etlisiyle zeytinyağlısıyla çok sevilen yemeklerimizdendir.

Yaprak ,biber, domates ve patlıcanın içini etli yada zeytinyağlı olarak sıklıkla pişiririz.Bilinenin aksine bugün ki tarifimiz biraz daha farklı..

Değişik tatları sevenler için güzel bir akşam yemeği olarak düşünebilir ve hatta misafirleriniz için pişirerek servise sunabilirsiniz.

Dolmalık biberleri bu sefer et sote ile doldurduk ve hatta göze hitap eden bir yemek olması içinde aralarına 2-3 adet kapya biberi de doldurarak yerleştirdik.

Servis tabağına aldığınız yemeğiniz önce gözlere sonra midelere bayram ettirecektir.Haydi bir deneyin ..

MALZEMELER:

500 gr dana kuşbaşı et

2 adet kuru soğan

3 adet domates

5 adet sivri biber

1 kahve fincanı zeytinyağ

Tuz

Karabiber

3 su bardağı su

12 adet orta büyüklükte dolmalık biber

2-3 adet kapya biber

YAPILIŞI:

Düdüklü tencerenize zeytinyağını alın ve yağı ısınınca etleri ekleyerek kavurmaya başlayın.

Etleriniz kavrulurken önce suyunu bırakacak sonra tekrar suyunu çekecektir.

Bu aşama da kuru soğanları küçük yemeklik doğrayarak ekleyin ve soğanlarla birlikte etleri kavurmaya devam edin.

Biberleri halka doğrayın.

Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın.

Kavrulan et ve soğanlara sivri biberleri ve daha sonra domatesleri ekleyin ve karıştırın.

Tuzunu karabiberini ve suyunu ilave ederek kapağını kapatın ve 30 dakika pişirin.

Etleriniz pişerken 12 adet orta büyüklükte dolmalık biberlerin üst kısmını keserek çekirdeklerini çıkarın.

Biberleri yıkayın ve süzdürün.

2-3 adet kapya biberinde üst kısmını keserek çekirdeklerini çıkarın.

Pişen etlerinizi biberlerin içine doldurun.

Biberlerin üst kısımlarını kapya biberi yuvarlak keserek kapatın.

Tencerenize biberleri dikine oturtun.

Pişirdiğiniz etin suyunu biberlerin yarısına gelecek kadar tencereye ekleyin.

Üzerlerini bir tabak ile kapatın.

Ve kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..