Derinin yenilenmesini ve gençleşmesini destekleyen iki değerli etken madde olan Hyaluronik asit ve PRP (plateletten zengin plazma) bir defada, tek bir iğne aracılığıyla ve kullanıma hazır tek bir kit sayesinde cilde uygulanabiliyor. Bu da cildinizin kendi kendini yenileyerek GENÇ yani IŞILTILI ve ESNEK bir dokuya sahip olmasına olanak sağlıyor. Dr. Eylem Acar Kliniğinin sahibi Dermatolog Dr Eylem Acar aşırı terleme tedavisi ile ilgili şu bilgileri verdi:

 

Dolgulu PRP ile hem yenilenin hem nemlenin

 

İsviçreli biyoteknoloji firması tarafından üretilen üretilen serum, kanımızdaki “iyileştirici/gençleştirici hücreler” olan trombositlerin üretimini olması gereken seviyede hızla çoğaltırken, Hyaluronik Asit de bu değerli hücrelerin arasındaki besin alışverişini sağlıyor. Böylece tek bir PRP kiti ile iki güçlü gençleştirme yönteminin bir arada uygulanması mümkün olabiliyor.
En önemli bir diğer özelliği; serumun kişiye verildiği sırada hala canlı olan trombositlerin, deri altında canlılıklarını koruyarak büyüme faktörlerini salgılamaya devam etmelerini sağlamasıdır. Bu nedenle kişiden alınan kanla hazırlanan PRP serumu en fazla iki saat içinde aynı kişiye uygulanmalıdır.

 

Dolgulu PRP uygulaması güvenlidir

Yatak başında, tedavi amaçlı uygulanabildiği için FDA ve CE onaylı olan kit güvenilir  tıbbı bir uygulamadır. Medical Device III kategorisinde yer almaktadır.

Hyaluronik asit ve plazma bir pH uyumu içerisinde olduğu için plateletler ideal bir taşıyıcı matriks içinde yer alabiliyor, böylece büyüme faktörleri de olmaları gereken bir miktar ve çeşitlilikte salgılanabiliyorlar.

 

Hyaluronik asit, hücreler arasında bir boşluk yaratır.

Hyaluronik asit suyu etrafına toplayabilme yeteneği nedeniyle boşlukları doldurucu özelliktedir, hücrelerin birbirleri ile olan temasını azaltarak hücre hareketliliğini artırır. Bu özelliği nedeniyle Hyaluronik asit mikrobesinlerin hücreler arasında kolaylıkla taşınmasını sağlar.  Hyaluronik asit sadece taşıyıcı bir matrix oluşturmakla kalmıyor. Bu taşıyıcı matriksin aynı zamanda derinin nemlenmesine olan katkısı dolgulu prp ’nin  en belirgin özelliklerinden biridir.

 

PRP, cilt yenilenmesinin vazgeçilmez unsuru olan büyüme faktörlerinin salgılanmasını sağlar.

 

Kendi kanınızın sadece belli bileşenlerini yoğunlaştırarak ayıran kit tüpleri yardımıyla üretilen PRP (PlateletsRichPlasma) trombositlerden yana zengin bir serum niteliğindedir. Hasarlı veya yaşlanma nedeniyle niteliğini kaybetmiş dokuları hedefleyen trombositler onları iyileştirmeye yardımcı büyüme faktörlerini içerirler ve uygulanmaya başladıkları andan itibaren bu faktörleri salgılayarak dokuların kendi kendini yenilemesi sürecini hızla başlatırlar. 

DOLGULU PRP ve DOKU MÜHENDİSLİĞİ

Doku mühendisliği  kavramına en uygun ürünlerden biridir.

Doku Mühendisliği: bir doku üretimini gerçekleştirmek üzere vücudun kendi kendini iyileştirebilme yeterliliğinin güçlendirilmesidir. Bu güçlendirme hücre, büyüme faktörleri gibi sinyal molekülleri ve ortam koşullarının biyolojik süreçlere uyumlu bir şekilde üretilmesi yoluyla olur.

Biyolojik araştırmalardaki yeni gelişmeler “Doku Mühendisliği”nin doku dejenerasyonu ile seyreden kompleks durumlarda bir tedavi seçeneği olarak sağlayabileceği yararlara dikkat çekmektedir.

Dolgulu PRP tekniği Rejeneratif Tıp alanında yeni hücresel tedavilerin geliştirilmesine olanak tanımaktadır.

HAFTAYA ''BOTOKS UYGULAMASI İLE İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR''