Genç görünmek; kırışıklıkları ve izleri yok etmek isteyen kişilerin tercih ettiği estetik dolgu uygulamaları  zaman içerisinde ciltte azalan maddelerinin yerine konulması anlamına geliyor. Hyalüronik asit ise en güvenilir estetik dolgu maddesi. Hyalüronik asit vücutta bulunan bir madde olmasına rağmen 30’lu yaşların sonunda azalma gösterir. Estetik dolgu uygulamalarında cilde enjekte edilen Hyalüronik asit hem doğal görünmeyi sağlar hem de gençleştirir. Ağırlıklı yüz bölgesinde uygulanan estetik dolgu ayrıca eldeki kırışıklıkları gidermek amacıyla da kullanılabilir. 

Dolgunun en çok kullanıldığı bölgeler nereleridir? 

Dolgunun en yaygın kullanıldığı bölge yüz bölgesidir. Yüz bölgesinde özellikle kırışıklıkların ve izlerin ortadan kaldırılması, çökmelerin, hacim kayıplarının giderilmesi  amacı ile uygulanır. Bunun dışında yüzün şekillendirilmesinde yani yer çekiminin etkisine bağlı zaman içerisinde gerçekleşen ovalite kaybının düzeltilmesinde  kullanılır. Yüzde en çok kullanıldığı başlıca bölgeler; dudak bölgesi, nazolabial oluklar,  marionette çizgileri, elmacık kemiği ve gözaltı oluğu bölgesidir. Bunun dışında şakak bölgesindeki çukurlaşmanın düzeltilmesi, kaşların kaldırılması, çene hattının düzeltilmesi ve botoks ile açılmayan kırışıklıkların ortadan kaldırılmasında kullanılır. Dolgu aynı zamanda eldeki yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırmak amacı ile kullanılabilir..

Dolgu yaptırmanın zararı var mıdır? Zararlı olmaması için nelere dikkat edilmelidir? 

Süre içerinde sentetik ve yarı sentetik birçok dolgu maddesi kullanılmıştır. Ancak bunların yan etkilerinin ileri düzeyde olması ideal dolgu maddesinin vücut tarafından tümü ile ortadan kaldırılabilecek bir madde ihtiyacını doğurmuştur.Bu gün bu özelliği taşıyan başlıca dolgu maddesi hyalüronik asittir.. Öncelikle dikkat edilmesi gereken unsur, dolgu maddesinin hyalüronik asit içerikli olmasıdır. Uygulamanın mutlaka bu konuda yetkin hekimler tarafından gerçekleştirilmesi gerekir.

Dolgu malzemeleri insan vücuduna uyumlu mudur? Alerji yapar mı? 

Başlıca kullandığımız hyalüronik asit vücudumuzda yaygın olarak bulunan su tutucu ve dolaşım artırıcı özellikleri olan, polisakkarit yani şeker türevi bir maddedir. Doku tarafından tümü ile metobolize edilmiş özelliktedir. Uygulama sonrası hyalüronik asit ile yapılan her dolgunun yan etkileri ortadan kaldırılabilir. İşlem sonrası zaman zaman kızarıklık, morluk benzeri geçici yan etkiler görülebilir. 

 Dolgu uygulaması nasıl olur? İyileşme süreci var mıdır, nasıldır? 

Dolgu uygulaması çok ince iğneler aracılığı ile gerçekleştirilen bir uygulamadır. Uygulama ortalama 15 ila 30 dakika süreler içerisinde kişiye yapılabilir. Kişi günlük aktivitesine hemen geri döner. İşlem sonrası kızarıklık, morluk ve ödem benzeri durumlar zaman zaman ortaya çıkabilir. Bunlar 2 ila 7 gün içerisinde ortadan kalkar.

 Dolgu  enjeksiyonlarının kalıcılığı ne kadardır?

Hyalüronik asit dolgusu; içerdiği hyalüronik asit yoğunluğuna göre 6 ile 18 ay kalıcı etki sağlar. Tümü ile dokuyla uyumlu bir madde olduğundan ifade ettiğimiz süreler içerisinde kendiliğinden eriyecektir.

Dolgu yapılırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Dolgu yaparken ilk dikkat edilmesi gereken uygulamayı bu konuda ehil hekimlere yaptırmaktır.  Kişinin gerçekten dolguya ihtiyacı olup olmadığı iyi değerlendirilmeli, ihtiyacı olan bölgeye uygun ürün seçilmeli.  Ek olarak hastanın ne tür beklentilerle dolgu yaptırmak istediği iyi anlaşılmalıdır. Dolgu yapıldığı miktara paralel etki gösteren bir uygulamadır. Dolgunun ihtiyaçları karşılayacak miktarda ve yüz orantısını bozmayacak şekilde uygulanması gerekir