Kadın veya erkek, tüm insanların %80’ i vücutlarının çeşitli bölgelerine inatla yerleşen yağlardan şikayetçidir. Tabii ki; sağlıklı dengeli beslenmek, spor yapmak çok önemli. Ancak sadece kilo vererek bölgesel incelme sağlamak mümkün değildir. 

LİPOLİZ NEDİR? 

En başta söylenmesi gereken temelde bir kilo azaltma yöntemi olmadığıdır. Bölgesel zayıflama yöntemlerinin tümü aslında o bölgedeki yağ hücrelerinin büzüştürülerek, parçalanarak veya eritilerek o bölgeden uzaklaştırılması esasına dayanır. Bu işlemlerden herhangi biri uygulandıktan sonra da diyet ve spor yapılması, parçalanmış yağ hücrelerinin o bölgelerden atılmasını kolaylaştırdıkları için hastalara mutlaka önerilmelidir. Bu tavsiyeye uyan kişilerde tedavi başarısı çok artar. 

Bölgesel incelmede lipoliz ile yağlanmaya bağlı bel, basen, göbek, sırt, çene altı ve diz içinde oluşan şekil bozuklukları ameliyatsız ve hızlı bir şekilde giderilmekte. Bilimsel ve teknolojik gelişmeler sayesinde artık ağrısız, kombine uygulamalar ile sadece bölgesel incelmeyi sağlamakla kalmayıp, incelme sonucunda oluşabilecek sarkma ve gevşemeleri de, toparlamakta ve sıkılaştırmaktayız…

Lipoliz nedir?

Vücut bölgesindeki yağ birikimlerini yok eden etkili bir lokal inceltme (bölgesel yağ eritme) yöntemidir. Lipoliz uygulamasının en önemli özelliği ameliyat gerektirmeden yağlardan kurtulma olanağı vermesidir. Lipoliz bir kilo verdirme yöntemi değildir. Rejime, hatta spora dirençli olan bölgesel yağ fazlalıklarını yok etmek için bir yöntemdir. Bu nedenle genel şişmanlığı olan biri lipoliz için iyi bir aday değildir. Bölgesel olarak kol, bacak, boyun, karın ve kalçada lokalize yağ birikimi olanlar da başarı oranı yüksektir. Lipoliz uygulaması yağlanmaya bağlı şekil bozuklukları, sellülit tedavisi, jinekomasti, lipom ve göz etrafındaki yağların giderilmesinde, gözaltı torbalanmalarında kullanılmaktadır. Ayrıca cerrahi yolla yağların çekilmesinden sonra ortaya çıkabilen şekil bozukluklarının tedavisinde de lipoliz uygulanabilir. 

Lipoliz nasıl etki eder?

Lipoliz tedavisinde vücuttaki bölgesel yağ birikimlerini deride gevşeme ye yol açmadan yok edebilmektedir. Çünkü lipoliz doğal yollardan yağ yıkımını arttırmaktadır. Lipolizde beklenilen kozmetik sonuçlar ortalama 1-3 seans arasında gerçekleşmektedir.

Lipoliz hangi aralıklarla ve kaç seans uygulanır?

Lipoliz 2 - 6 hafta aralıklarla yapılmaktadır. Çünkü etkisi 2. haftadan sonra görülmeye başlar ve 4. haftada pik yapıp 6. Haftaya kadar devam eder. Ancak asıl etkiyi ikinci seanstan sonra görmek mümkündür. Ancak bölgesel yağlanma fazlaysa, belirgin bir etki gözlenmesi için 2 seans yeterli olmayacaktır. Total seans sayısı 4-8 olarak planlansa da seans sayısını belirleyen kullanılan ilaç miktarı ve hedef yağ kitlesinin hacmidir.

Lipoliz sırasında nelere dikkat edilmelidir?

Lipoliz yapılan süre içinde alkol alınmaması, aspirin ve aspirin tarzı(NSAI) ağrı kesicilerin lipoliz işlemini baskıladığı için kullanılmaması gerekir.

Lipoliz nasıl uygulanır ve uygulama sonrası neler görülür?

Bir seansta her alana uygulanacak total doz miktarı bellidir. Uygulama öncesi lokal anestetik ajan kullanılması ağrıyı oldukça azaltır. Uygulama yağ dokusu içine çok ince iğneler kullanılarak enjeksiyon şeklinde yapılır. Uygulamadan hemen sonra lokal eritem(kızarıklık), hafif yanma hissi ile birlikte hafif bir ödem meydana gelir ve 15 dakika kadar devam eder.. Enjeksiyon bölgesinde uygulama sonrası kaşınma, biraz yanma, kızarıklık, morarma, şişme ve ısı artışı oluşabilir. Ancak herhangi bir kesinti olmaksızın iş ve sosyal hayatınıza devam edebilirsiniz.

Lipoliz hangi bölgelerde kullanılır?

Lipoliz gözaltı, çene altı (gıdı), kollar, karın, bel, kalça, basen ve bacak bölgesindeki bölgesel yağların yok edilmesinde uygulanabilmektedir. Dengeli beslenme uygulandığı ve egzersizle desteklendiği sürece lipoliz tedavisi sonuçları kalıcıdır.

Lipoliz ‘in yan etkileri nelerdir?

Lipoliz uygulamalarının önemli bir yan etkisi bulunmamaktadır. Lipoliz sonrası geçici olarak şişkinlik ve hassasiyet olabilir. Bu şikayetler lipolizden 48 saat sonra geriler.

Kimlere Lipoliz uygulanmaz?

Hamilelere, emziren annelere, pıhtılaşma problemi olanlara, karaciğer yetersizliği olanlara, şeker hastalarına, kalp hastalığı olanlara, kanser hastalarına ve içeriğindeki maddelere alerjisi olanlara lipoliz uygulaması yapılmaz.