‘’Her şeyimizi koruyoruz, koruyamadığımız bir şey var ki; enerjimiz.’’Evet; enerjimiz,bizi hayatta güçlü tutan tek önceliğimiz olmalı.

Bir de çevremizde, ailemizde enerjimizi emen insanlar varsa işimiz daha zorlaşıyor.Hele hümanist bir yapıya da sahipseniz onlar için ideal dert küpü oluverirsiniz. Tabi ki; bu tip ahtapot misali insanlara yüz çevirmek, sırt dönmek, yarı yolda bırakmakta mümkün değil.

Peki; ne yapacağız,enerjimizi tüketen bu insanları dinlerken.?

Yapacağımız en önemli şey kendi enerjimizin duvarlarını kalın örmek.

Yoksa;hepimizin zaman zaman yaşadığı,bitkinlik,yorgunluk,evden,yataktan çıkmama hali,umutsuzluk gibi duygu durumlarıyla, ruh ve beden sağlığımızı bozacak hastalıklara yol vermiş oluruz.

Elbette; bir arkadaşımızın sıkıntılarını dinleyecek onun yanında olacağız. Fakat bunu alışkanlık haline getiren hep sorunlarını karşısındakine anlatan,onu dinlemeyen, onunda bir üzüntüsü olabilir düşüncesini yaşayamayan biri için ruhumuzdan, psikolojimizden, sağlığımızdan ödün vermeyeceğiz. Bunun için uçak yolcuklarında hepimize duyurulan o anonsu hatırlatmak istiyorum:

“Herhangi bir acil durumda, oksijen maskesini önce kendinize, sonra çocuğunuza takın”. Yani; siz öncelikle kendi enerjinizi yüksek tutmaktan sorumlusunuz.Sizin enerjiniz düşük olduğunda, bu durum ne sizin ne de  sizi meşgul eden insanların işine yarar. Bu yüzden kendinizden vererek değil de sizden azalmayacak şekilde vermek en iyisi.

Enerjimizi düşüren insanlar çok kötü insanlardır demiyorum sadece bu insanlar olabildiğince; bencil, merhametsiz, sevgisiz insanlar olup;

’’Ben mutsuzum karşıdaki de mutsuz olsun.Hayat beni üzüyorsa bende beni dinleyeni,bana kıymet vereni üzerim’’ dercesine kafanızın etini yiyip dururlar.

Bazen de ne yaparsanız yapın bu insanlardan kaçamayacak kadar kan bağınız, gönül bağınız vardır.Bu insanlar sizin köşeye sıkışıp,kaçamayacağınızdan emin olduklarını gördükçe üstünüze üstünüze geleceklerdir. Tıpkı’’ modern esaret’’ altında enerjinizi son damlasına kadar emen sevgi yoksunu bu yakınlarınızı da’’ ilahi güce havale etmekten başka çare yoktur. ’’Elbette,’’İlahi Güç’’ o insanları çok kötü yaşam şekilleriyle cezalandıracaktır.

Enerji Hırsızı İnsanları Nasıl Anlayabiliriz.?

Bu tip insanlar zaten kendilerini hal ve davranışlarıyla belli ederler.

Dedikodu yaparlar, yalan konuşurlar, ftira atarlar. Onlara göre herkes kötüdür sadece kendileri iyidir.

Aşırı paracıdırlar. İnsanlıktan nasiplerini almamışlardır.

Yüksek sesle hızlı konuşup sizi bastırmayı,dinlememeyi sağlarlar. Üzerinize psikolojik baskı kurarlar.

Boş konuşan ufak şeyleri büyütüp, önyargılı davranırlar…

Kendi doğrularını size kabullendirmeye çalışan, özeleştiri yapmayan, sürekli insanların açıklarını araştırıp, yüzlerine vuran.

İnsanların yaşadıkları kaderlerinden ve acı sıkıntılardan haz alan, kıskanç, nefret dolu, doğayı, hayvanı, çocuğu, yaşlıyı, ailesini, arkadaşlarını sevmeyen, hatta kendilerini bile sevmeyen insanlardır. 

Sürekli size sorun anlatarak, sizin kendinizi ezik,yoksun hissetmenizi isterler.

Diktalık yaparak,sizin onu dinlemenize, enerjinizi sadece ona harcamanıza bayılan insanlardır.

Bu tip enerjinizi sömüren insanlarla yaşamaktansa yalnız kalmak çok daha iyidir. Enerjinizi alan sizi kıskaca bağlayan insanlarla yaşamaktansa yalnız kalın.

Ve; acil olarak bu tip insanları telefon rehberinizden,gönlünüzden, arkadaşlık listenizden kıskaca yaşamınızdan bir an önce slip atın.. Yoksa; hayatınız kara kapkara zindan olacaktır.