Yarı dönem eğitim ve öğretimini tamamlayan çocuklarımıza huzurlu bir tatil ortamı yaratmak tüm anne ve babanın vazgeçilmez sorumluluğudur.
Karne belgesindeki notlarını yargılamadan çocuğunuza not ile değil kalpten sevginizi gösterin.
Başarısız olan derslerinin ikinci dönemde düzeltilebileceği;çocuğunuzun başarıya,zekaya sahip olduğunu hatırlatarak,’’sevgiyle kucaklayın.’’
Her şeyden önce çocuğunuz ile baş başa kalabileceğiniz aile beraberliğini oluşturmaya önem verin.
Israrla,teknoloji araçlarına sınır getirin.Tatil süresince;internet kullanımına kısa zamanlarda ve sizin kontrolünüzde yer verin..
Çocuğunuzun sosyal ağlardaki arkadaşlarıyla zaman geçirmesine engel olmak için AİLE  olgusunu,varlığınızla aile bireylerinin iletişimi ile sağlayın.
Aile içi sohbetlere zaman verin.Ailenin bir diğer bireyi olan çocuğunuzun kararlarına,fikirlerine yer verin.O nu,dinleyin.Hayallerini,projelerini önemseyin.Destek olacağınız güveninizi gösterin.
Ailece, gezilere,tiyatro,sinema ve diğer etkin aktivitelere katılımı sağlayın.
Saatlerce çocuğunuzu meşgul eden,akıllı telefonları çocuklarınızın eline verme yerine;’’huzurlu sevgi dolu ortam yaratın.’’
Sanal dünya ağlarında fazla zaman harcamasını önlemek için çocuğunuzla iletişim halinde olunuz.
Onunla beraber  vakit geçirip ve sanal arkadaşlarını unutturunuz.
Çocukların yaşı ne olursa olsun;onları mutlu eden tek şey yetişkinleri mutlu eden duyguyla aynı olan SEVGİDİR.!
Lütfen sevginizi özümsetin,duyumsatın ve bunu çocuğunuza belirttin.
O nu sevginizle değere aldığınız duygu durumlarınızı davranışlarınızla gösterin.
Ailece yemek yemeye;sağlıklı beslenmesine ve kaliteli uyku uyumasına önem verin.Kısa süre sonra yine erken uyanacak ve yine yarına umuda koşacak çocuklarınız.
Ailece kitap okuyun.Anne ve babanın elinde gazete ve kitap okuduğunu gören çocuklarda daha çok kitap sevgisi gelişmiş oluyor.Bu yüzden; çocuğunuzun tatilde kitap okumasına ve okuduğu kitabı size anlatmasına,anlatırken göz teması kurup merakla dinleme hissini lütfen verin.!
Çocuğunuzun yarı dönem,sömestr tatil hediyesi için alışveriş mekanlarını saatlerce gezip bir türlü ne alacağınıza karar veremiyorsanız,sadece gönülden kocaman sevginizi,aile huzurunu verin. İnanın en pahalı hediyeden daha anlamlı armağan;’’Sevgiyle,hayata daha sağlam adımlarla ve özgüvenle ilerleyecektir...!’’
Sevgi dolu yarınlara…