MALZEMELER:
2 su bardağı + 1 su bardağı un
150 gr tereyağ (soğuk)
1 adet yumurta + 1 adet yumurtanın sarısı
100 gr toz şeker (1 su bardağından 2 parmak eksik)

İÇ DOLGUSU:
4 adet orta büyüklükte tatlı elma
100 gr toz şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:
Mikser kabınıza 2 su bardağı unu alın ve soğuk tereyağını küp küp doğrayarak una ekleyin ve çırpmaya başlayın.
Kum haline gelen un ve tereyağına sırasıyla 1 adet yumurtayı ve toz şekerini ekleyerek çırpmaya devam edin.
Kalan 1 su bardağı unu da ekleyerek hamuru toparlayın.
Mutfak tezgahına 1 avuç un serperek hamuru hızlıca yoğurun ve bir kaseye alarak buzdolabına kaldırın.1/2 saat kadar buzdolabında hamurunuz dinlensin.
Bu arada iç dolgusu için elmaları hazırlamaya başlayın.
Elmaların kabuklarını soyarak küçük küpler halinde doğrayın.
Bir kaseye alarak toz şeker,ceviz ve tarçınla karıştırın.
Buzdolabında beklettiğiniz hamurdan üzerlerini kapatmak için portakal büyüklüğünde bir parça ayırın.
Kalan hamuru 12 eşit parça olarak tart kalıplarına yerleştirin.Orta kısımlarına elmalı harcını eşit yerleştirin.
Ayırdığınız hamur ile üzerlerine şeritler yaparak yerleştirin ve yumurta sarısı sürün.175 derece de ısıttığınız fırında tAkribi 20-25 dakika kadar pişirin.Fırın ayarlarında değişiklikler olacağı için çok kurutmadan üzerleri pembeleşene kadar pişirin.Parlak olmalarını istiyorsanız bir fırça yardımıyla çok az sulandırılmış bal sürerek fıstık tozu ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Sevgiyle..