Ellerimiz, yüzümüzle birlikte en çok göz önünde olan organlarımızdır. Bir çok insan maalesef ki yüzüne gösterdiği özeni ellerine gösteremiyor. Oysa ki yüzümüz çoğu kez genç gösterse de ellere özen gösterilmediği takdirde yaşımızı kolaylıkla ele verebiliyoruz.

Ellere Dolgu Enjeksiyonu:

Elleri en yaşlı gösteren durum; volüm kaybıdır. Hacmini ve diriliğini kaybetmiş eller daha yaşlı görünür.  Doğal dolgu uygulaması ile hem cildin görünen yüzeyini yenileme, nemlendirme ve ışıltı kazandırma hem de elastikiyet kaybı, doku erimesi, volüm kaybı gibi sorunlar giderilebilmekte. Özellikle yeni nesil  peptidli dolgular ile hem var olan hacim kaybı giderilir, hem de içeriğindeki yapılandırıcı peptidler sayesinde cilt yenilenmiş, gençleşmiş olur. Bu peptidler aynı zamanda cildin kendi kolajenini uyararak, ileriye yönelik olarak da cildi korur. Cilde Saf Hyalüronik asidin verilmesi son derece güvenilir ve faydalı bir uygulamadır. Ellere dolgu enjeksiyonu da pratik ve konforludur. işlemden önce lokal anestezik bir krem sürülür. İşlem yaklaşık 10-15 dakika sürer.  Kanül tekniği ile ağrısız, acısız, homojen bir uygulama sağlanmış olur..

Güneş lekeleri: Elleri yaşlı gösteren diğer bir durumda el yüzeyinde yaşa bağlı güneşe fazla maruz kalmak sonucu oluşan lekelerdir. Daha çok ileri yaşlarda göründüğü için yaşlılık lekesi olarak da adlandırılır. Çeşitli lazer mekanizmaları ile hem lekeler silinir, hem de cilt kalitesi arttırılarak daha genç bir cilt elde edilir. 'Non invazif lazer" ağrısız, ciltte tahriş ve kızarıklık bırakmayan, tedavi sonrası toparlama süresi gerektirmeyen bir yöntemdir. Yenilenen ciltteki hücreler daha düzgün, daha sıkı ve genç görünen bir yüzey oluşturur.

Işıltı Liftingi: Adından da anlaşılacağı üzerine duru bir berraklık, ışıltı ve nem sağlayan bir cilt gençleştirme işlemidir. Aslında çok zengin içerikli bir biorevitalizan mezoterapi uygulamasıdır. Bu uygulamanın cildin temel ihtiyaçları olan nemlenme, beslenme ve koruma özellikleri vardır. Dört ya da beş  seanslık kürler halinde düzenlenen hyalüronik asit, aminoasit ve vitamin komplekslerinden oluşan mikro-enjeksiyonlar, cildin kendini onarması için ihtiyaç duyduğu desteği sağlıyor ve cildi içerden nemlendiriyor. Eller daha nemli, sağlıklı, gergin  ve canlı görünebiliyor. 10-15 dakikalık bir işlemdir. Tüm yüz, boyun, dekolteye yapılabildiği gibi en çok tercih edilen uygulama bölgesi ellerdir.. Hiyaluronik asit, tüm yaşayan organizmaların bağ dokusunda doğal olarak bulunan, bulunduğu dokuya esneklik ve sağlamlık veren, su tutma kapasitesine sahip temel bir maddedir..

Bunların dışında da tabii ki kişinin de ellerine gereken özeni göstermesi; günlük rutin bakımını yapması çok önemlidir.Nemlendiricilerin günlük kullanımlarının ihmal edilmemesi ve güneşten korumaya özen göstermek, sağlıklı ve genç görünen eller için son derece önemli.

Koruyucu önlemlerin zamanında alınması, bu bölgenin tazeliğini sürekli kılmak açısından oldukça etkili sonuçlar doğurabiliyor.