ANKARA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin, dünya ülkeleri arasında hak ettiği yeri alan, güçlü, lider ve söz sahibi bir ülke olacağını belirterek, "Bugün simülasyon uçuşu yaptığımız bu uçakları 2023'te bizler üreteceğiz" ifadesini kullandı.

Ekonomi Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Zeybekci'nin dünkü İstanbul ziyaretinde bir ilke imza attığı belirtildi. Zeybekci'nin İstanbul Yeşilköy'deki serbest bölgeye yaptığı ziyarette Boeing ve Airbus firmalarının yanı sıra dünyanın pek çok havayolu şirketine pilotluk eğitimi veren IFTC firmasına da bir inceleme gezisi gerçekleştirdiği bildirilen açıklamada, Zeybekci'nin ziyarette şirketin faaliyetleri hakkında brifing aldığı, daha sonra da Boeing 737 tipi uçağın birebir benzeri eğitim simülasyon cihazını kullanarak simülasyon uçuşu gerçekleştirdiği kaydedildi.

Açıklamada, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaparak Denizli üzerinden İzmir Menderes Havalimanı'na uçuş gerçekleştiren Zeybekci'nin, aynı güzergahı kullanarak tekrar İstanbul'a döndüğü ve simülasyon uçuşunu tamamladığı bildirildi.

Uçuş deneyimini değerlendiren Zeybekci, "İnanıyoruz ki yeni Türkiye idealimiz de ekonomi de böyle göklere çıkacak ve Türkiye, dünya ülkeleri arasında hak ettiği yeri alan, güçlü, lider, söz sahibi bir ülke olacak. Bugün simülasyon uçuşu yaptığımız bu uçakları 2023'te bizler üreteceğiz" ifadesini kullandı.