KAYSERİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, hayırseverlerce alınarak İl Emniyet Müdürlüğüne bağışlanan 74 aracın anahtar teslim törenine katıldı.

Yıldız, törende, Emniyet Teşkilatının 169. yılını kutladığını ve tüm personele çalışmalarında başarılar dilediğini söyledi.

Kayseri’nin hayırseverlerin devlet ve milletle el ele olduğunu ifade eden Yıldız, doğdukları toprakla ödeşen bu insanların pek çok şehre de örnek olduklarını dile getirdi.

Yıldız, "Bu ortamda vatanımızı, milletimizi, namusumuzu, bayrağımızı, dinimizi ve tüm değerlerimiz koruyorsak öncelikle bu güvenlik güçlerimizin katkısıyla olmuştur. Tüm şehitlerimize rahmet diliyor, sizlere de sağlık, sıhhat diliyorum" diye konuştu.

Vali Orhan Düzgün ise tüm kurumların güven içinde olması için emniyet faaliyetlerinin sağlıklı şekilde yürümesi gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de hedeflerinin emniyete 100 yeni araç kazandırmak olduğunu belirterek, "Aslında 100 araç alınacaktı. Ancak galiba seçimlerden dolayı pek üzerine düşemedik. Yine de her türlü yardıma hazırız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldız,  aralarında kriz yönetim aracı ve 8 atv'nin de olduğu 74 aracın anahtar teslimini yaptı.

Yıldız, daha sonra yeni araçların geçit törenini izledi.
Yıldız, programın ardından bir gazetecinin "Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın Güney Doğu'da üretilen petrolden pay istediklerine dair açıklamasını" sorması üzerine Yıldız, şunları kaydetti:

"İster TPAO olsun isterse özel şirketler olsun, bir devlet hakkı alıyoruz. Bu devlet hakkından ayrı bir devlet hakkı tarzında bir şey isteniyorsa bu mümkün değil. Böyle bir şey söz konusu da değil, gündemimizde de böyle bir şey yok. Ancak petrolün çıkarıldığı yerlerle ilgili olarak ister köylerimiz ister diğer yerleşim birimlerimizde herhangi bir ihtiyaç olması halinde, köy yolları, park ve bahçeler gibi, zaten bunu gerek kamu gerekse özel şirketlerimiz yapıyorlar. Biz orada yaklaşık yıllık 1 milyar lira civarında yatırım yapıyoruz, yalnızca petrol ve doğalgaz sektöründe. Bunun yüzde 80-85'lik kısmını Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yapıyoruz. Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a varıncaya kadar hiçbir şehrimizi, bölgemizi birbirinden ayrı tutmayız. Yalnızca orada yaptığımız yatırımlardan dolayı 3 bin kişiye istihdamı her yıl ayrıca yapıyoruz. Bulunduğumuz yere ticaretiyle, alışverişiyle bir canlılık kattığımız çok kesin."

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da havaalanlarından barajlara varana kadar tüm yatırımları yaptıklarını ifade eden Yıldız, "O yüzden bizim o bölgeye petrol ve doğalgaz konusundaki katkılarımız hiç şüphesiz ki devam ediyor. TPAO'nun elinde bir ruhsatlı sahası vardı, Diyarbakır Organize Sanayinin genişlemesi için talep edilmişti. 2 bin 400 dönüm araziyi bu genişleme için verdik. Bizim ayrımız gayrımız yok da onun için verdik. Böyle bir maksada matufsa bizim böyle bir gündemimiz olmaz, biz bir bütünüz, doğusuyla batısıyla. Jeotermalde yaptığımız bir uygulama var. İl Özel İdareye gönderdiğimiz birtakım ödenekler var, kamyonudur, tırıdır, tahrip olan yolu varsa onların onarılması için. Sayın Kışanak'ın bu dediğim niyetle söylemiş olduğunu ümit ederim, başka bir niyetle de söylememiştir diye düşünüyorum" diye konuştu.