Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin, devletin kalbine saplanan bir hançer olduğunu söyledi.

Darbe girişimi sırasında, hiçbir savaşta bile bombalanmayan parlamentoda bulunduğunu ifade eden Çam, o gece milletin iradesini temsil eden TBMM'nin çok büyük cesaret sergilediğini belirtti.

"50'ye yakın personelin ilişiğini kestik ya da pasif göreve aldık"

Geniş bir coğrafyada faaliyet gösteren TİKA'nın 53 ülkede ofisinin bulunduğunu hatırlatan Çam, kurum olarak FETÖ ile mücadelelerine 17-25 Aralık sürecinde başlattıklarını anlattı.

O dönem idari kadroda bazı değişimler yaptıklarını, yönetici kadroların yarısından fazlasını değiştirdiklerine dikkati çeken Çam, şöyle konuştu:

"Özellikle yerel personeller noktasında önemli çalışmalara gittik. Yerel personel derken o ülkenin vatandaşlarını kastediyorum. 3 yıl boyunca, bu yapının içerisinde bulunan, okullarında okuyan terör örgütü ile irtibatta olanların tamamını çıkartılması noktasında bir çalışma yaptık. 17-25 Aralık'tan sonra 50'ye yakın personelin bir kısmının kurumla ilişiğini kestik, bir kısmını da pasif görevlere alarak etkisizleştirdik. Darbe girişimin ardından bu yapıyla mücadelemizde ek tedbirlerimiz devam ediyor. TİKA, diğer bazı kurumlar gibi sayı olarak fazla personele sahip değil. Ancak bu yapıyla mücadelemiz devam ediyor."

"Yeni bir dönem başlayacak"

Türkiye'ye karşı sinsi oyunların süreceğini vurgulayan Çam, şunları kaydetti:

Türkiye'nin bir ASALA sorunu vardı. O bitti, PKK çıktı, DAEŞ veya FETÖ çıkıyor. FETÖ ile mücadele ettikten sonra METÖ çıkar. Bunun için başarı gidişatı durdurulamayan Türkiye'ye karşı rakiplerince çeşitli sinsi oyunlar devam edecektir. Devlet kendisini koruyabilecek şekilde bu süreci iyi okuyarak tedbirler almaya devam ediyor. Türkiye; Mısır, Irak veya Suriye olmayacak. Onların hayal ettiği gibi olmayacak. Liderimiz, Cumhurbaşkanımıza bir şey olmayacak inşallah. Muhalefetiyle, parlamentosuyla, Cumhurbaşkanı ile tek vücut olduk. Türkiye, ordu içerisine yıllarca sızan uru anlamış durumda, radikal şekilde büyük bir temizlikle yeni bir dönem başlayacak."

"Örgütün ne kadar tehlikeli olduğunu anlatıyoruz"

Personeli görevden almanın yeterli olmadığını, bu yapıyla her yönüyle mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Çam, "Bu kapsamda, TİKA'nın çalışma ofislerinin bulunduğu bölgelerde, bu yapının etkin oldukları ülkelerde, bu terör örgütünün ne kadar tehlikeli olduğunu, sadece Türkiye'yi tehdit etmediğini ve o ülkedeki okullarıyla, sözde sosyal ve yardım faaliyetleriyle, kullandıkları enstrümanlarla yaptıkları alçakça çalışmaları sürekli anlatan çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu.

FETÖ ile mücadele çalışmaları nedeniyle birçok ülkede TİKA ve Türkiye aleyhine iftira kampanyaları yapıldığını anlatan Çam, buna karşılık, bu yapının okullarının bulunduğu ülkelerdeki etkinliğini azaltmak amacıyla sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaptıklarını ifade etti.