İSTANBUL - Türk Hava Yolları'nın (THY) uçak içi müzikleri 1 Haziran'dan itibaren değişecek. 

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, 1 Haziran'dan itibaren çello sanatçısı Uğur Işık'ın kıtalar aşan yaban kazlarından esinlenerek hazırladığı müzikler, tüm seferlerdeki iniş ve kalkışlarda çalınacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Işık, yaban kazının uzun süre uçarak havada kalan, kıtalar aşan nadir ve ilginç canlılardan olduğunu vurgulayarak, "Yaban kazı gökyüzünde kanat çırparken adeta sınırı yok. Tıpkı Türk Hava Yolları gibi" ifadelerini kullandı.

Yaban kazından esinlendi

Türkiye ve dünyanın renklerini, müzikal kombinasyonlarla yolcuların kulağına ulaştıran beste sayesinde uçuş süresince hangi milletten olursa olsun her yolcu kendi dünyasından sesler, ezgiler, ritmler ve çağrışımlar duyarak, küresel havayolunun dünya genelinde dillenmiş "Dünya evimiz, siz misafirimizsiniz" mesajında da vurgulandığı gibi kendini evinde, güvende ve mutlu hissedecek. 

İki farklı formatta hazırlanan müziğin toplam süresi 40 dakikadan oluşuyor. Eser, İstanbul Türk Musikisi Devlet Konservatuvarında eğitimini tamamlayan, Osmanlı ve Anadolu Halk Müziği geleneği konusunda araştırmalar yapan Işık'ın ekibiyle gerçekleştirdiği 6 aylık titiz bir çalışma neticesinde ortaya çıktı.