ANKARA - Bölücü terör örgütü PKK, KCK'dan yapılan "Barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağı" yönündeki açıklamanın ardından ekonomi ve kalkınmayı hedef alan saldırılarına hız verdi. 7 Haziran seçimlerinden bu yana PKK, 13 baraja saldırı düzenlerken, aralarında ambulans, iş makinası ve tırların da bulunduğu 687 aracı ise kullanılamaz hale getirdi.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, PKK, özellikle 7 Haziran'da gerçekleştirilen milletvekili genel seçimlerinin ardından saldırılarını artırdı.

Söz konusu tarihten 27 Ağustos'a kadar barajlar, ev ve iş yerleri, kamu binaları, polis ve askeri araçlar, belediye otobüsleri, ambulanslar, iş makinaları, sivil araçlar ile tır ve kamyonlar teröristlerin hedefi oldu. Saldırılar sonrası oluşan hasarların 483'ü polis, 323'ü jandarma bölgesinde gerçekleşti. 

Barajlar ve iş makinaları hedef alındı

Bölücü terör örgütü mensupları, seçimlerin ardından KCK'dan yapılan "Barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağı" yönündeki açıklamanın ardından ekonomiye yönelik saldırılarını artırdı. Bu süreçte 13 baraj teröristlerin hedefi olurken, kamuya ve sivil kesime ait toplam 106 bina ile 687 araç hasar gördü. Terör saldırılarıyla 45 ev ve iş yeri, 61 de kamu binası tahrip edildi.

Teröristler 5 ambulansa zarar verdi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kamu yatırımlarını hedef alan terör örgütü PKK, sağlık, eğitim, ulaşım gibi hizmetleri de engellemeye çalıştı. Teröristler, 5 ambulans, 47 tır ve 68 kamyona hasar verdi. 64 iş makinası ile 3 belediye otobüsü de PKK'lıların hedefi oldu. 279 polis, 47 de askeri olmak üzere toplam 326 araç da terör saldırıları sonucu hasar gördü. Zarar verilen resmi araçların sayısı 15, diğer sivil araçların sayısı ise 159'u buldu.

Ekonomik kayıp 100 milyon liraya ulaştı

AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, saldırılar sonucunda ortaya çıkan ekonomik kaybın 100 milyon liraya ulaştığını söyledi. Uzmanlar, saldırıların, yatırımların durması, bölgede artan gerginlik ve para piyasalarına etkisi de dikkate alınınca terörün maliyetinin çok daha yüksek rakamlara ulaşacağını ifade etti.