İZMİR 
Son dönemde Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarının bölgeye yapılan uçak seferlerini ve yolcu sayısını etkilemediği bildirildi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan sorunların bir an önce çözülmesini temenni ettiklerini söyledi.

Kotil, terör olaylarının Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na uçuşlarda aksamalara yol açtığını ancak seferlerin tamamen durmadığını belirtti.

Söz konusu bölgeye uçmaya devam ettiklerini bildiren Kotil, "Biz oraya sefer başlattık. Bazen aksasa da oraya uçuyoruz. İran tarafından çok yolcu geliyor. Özellikle o bölge, Hakkari bölgesi Türkiye açısından, turizm ve ticari anlamda çok önemli. İnşallah sıkıntılar biter de yöre halkı imkanlara kavuşur. Problemin geçici olduğunu düşünüyoruz. Yöre halkı için çok önemli bir havaalanı, direkt gitmek çok önemli. İnşallah yakında aynı güçle devam ederiz” diye konuştu.

Kotil, seferlerdeki aksamanın THY'ye ekonomik olarak bir yük getirmediğini, Hakkari’nin toplam içinde küçük bir payının olduğunu dile getirdi.

"Uçaklarımız boşta kalmıyor"

Daha önce de sıkıntılı dönemlerin yaşandığını, Körfez çıkarması, Irak, Suriye, Libya olaylarının bunların başında geldiğini hatırlatan Kotil, şöyle devam etti:

"THY'yi maddi olarak etkilemiyor çünkü bizim çok büyük bir ağımız var. Dönen bir ağ bu. Bir tanesinde problem çıkınca, uçaklarımızı başka yerde kullanıyoruz. Mesela şimdi Yemen'de olduğu gibi, bizim için çok önemliydi ama uçağımız boşta kalmıyor. Bir dükkanımızı kapattığımız zaman açmayı geciktirdiğimiz başka dükkanları açıyoruz. Ekonomik olarak değil ama Orta Doğu'da olanlar hepimizi üzüyor."

Doğu ve Güneydoğu'ya yolcu sayısında bir azalma yaşanmadığını, Diyarbakır'ın talepte patlama noktasında olduğunu aktaran Kotil, kente 7-8 sefer düzenlediklerini söyledi.

Temel Kotil, "Güvenliğe önem veririz ama Türkiye'de öyle bir problem yok. İptaller söz konusu değil. Terör konusunda en hassas ülke İtalya ama oradan da iptal söz konusu değil" dedi.