ESKİŞEHİR - Eskişehir'in İnönü ilçesindeki Ford Otosan fabrikasında iş bırakma eylemi başlatan işçilerin sözcüsü İsmail Demirbaş, sorunun kısa sürede çözülmesini istediklerini belirterek, "Taleplerimizi gayet insani. Sorunumuz, sendikayla ilişkimizi kesmek" diye konuştu.

Demirbaş, fabrika önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, iş yerinde Türk Metal Sendikasını istemediklerini ifade ederek, söz konusu sendikaya verdikleri vekaleti, yöneticilerin kötüye kullandığını söyledi.

Sendikanın kendilerine sözleşme adı altında hükümetin emeklilere verdiği gibi enflasyon oranında zam yapılacağını belirtip 3 senelik imza attırdığını savunan Demirbaş, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımız bunu kabul etmedi. Türk Metal Sendikası, bu imzayı atarken bizlere sormadı. Uzun yıllardır da böyle davranıyordu. Sonuçta bu sendikal düzen, kanunlar, bir yerde topluma cevap vermez hale geldi. Toplum kendi halinde birden patladı. Bunu her yerde görüyoruz. İş yerimiz ile herhangi bir sorunumuz yok. İş yeri bizim ekmek kapımız. İş yerimizden asla vazgeçmeyiz. İş yerine en ufak bir zarar getirmeyiz. Şu anda kritik olan her yer çalışıyor. Bu konuda yönetimden daha hassas davranıyoruz çünkü yarın gelip biz burada çalışacağız, burası bizim ekmek kapımız. Bu konuda bir sorun yok."

Demirbaş, Türk Metal Sendikasından istifa ederek, sendikayı fabrikada yetkisiz hale getirmeye çalıştıklarını bildirdi.

İşçilerin sabaha kadar fabrika önünde güç koşullarda beklediğine işaret eden Demirbaş, "Naylon ve karton kutulardan oluşan çadırlar içerisinde sabahı etmeye çalıştık. Sorunun kısa sürede çözülmesini istiyoruz. Taleplerimizi gayet insani. Sorunumuz, sendikayla ilişkimizi kesmek. Mümkünse bu konuda bize yardımcı olsunlar" dedi.