İSTANBUL - Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı, sağlıklı bir yaşam sürmek için beslenmede süt ve süt ürünlerine mutlaka yer verilmesi gerektiğini belirterek, "Özellikle çocuklarımızın düzenli süt içmeleri, geleceğimizi emanet edeceğimiz sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Çallı, 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sağlık için faydalarıyla öne çıkan sütün, mutlaka her yaşta tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Çocukluk döneminde süt içme alışkanlığı kazanan bireylerin, bu alışkanlıklarını ilerde de devam ettireceğinin altını çizen Çallı, şunları kaydetti:

"Bu anlamda bu yıl dördüncü kez, 2014-2015 eğitim-öğretim döneminin ikinci yarısında uygulanan Okul Sütü Programı’nın, önümüzdeki yıllarda da tüm yıla yayılarak sürdürülmesi çok önemlidir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın konuya ilişkin çalışmalarının biran önce tamamlanarak, konuya ilişkin kararın alınması yerinde olacaktır. Türkiye, 2014 yılındaki 18,5 milyon ton süt üretimiyle dünyanın 9. büyük süt üreticisi. 2013 yılında Avrupa Birliği'nden  (AB) ihracat onayını alan sektörümüz, sağlıklı, ambalajlı, güvenilir süt ve süt ürünlerini tüketicimize sunduğu gibi, bugün dünya üzerinde geniş bir coğrafyaya ihracat da yapmaktadır."

Süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve süt tüketimini teşvik etmek amacıyla, Uluslararası Sütçülük Federasyonu’nun (IDF) aldığı kararla, her yıl 21 Mayıs günü, 1956 yılından bu yana federasyona üye ülkelerde Dünya Süt Günü olarak kutlanıyor. Türkiye'de de 1991 yılından bu yana 21 Mayıs Dünya Süt Günü ve 21-28 Mayıs tarihlerini kapsayan Süt Haftası’nda düzenlenen etkinliklerle de süt tüketiminin önemine dikkat çekiliyor.