İSTANBUL / İRFAN DEMİR

Rusya'nın en büyük şirketlerinden Rostov Port JCS, Türkiye'de yatırım yapmaya  hazırlanıyor. 

Avrupa, Afrika ve dünyada  bir çok ülke ile ticaret ilişkisi içinde olan, bünyesinde onlarca şirket barındıran Rusya'nın en büyük şirketlerinden ve Güney Rusya'nın en büyük ikinci limanı olan Rostov Port’un sahibi olan Rostov Port JCS firmasının sahibi Türkiye'de yatırım yapmaya  hazırlanıyor. 

Bu dev firmanın Türkiye temsilcisi Sinan Ersoy ve avukatı  İbrahim Ayyıldız dünya çapında önemli bir yere sahip olan şirketin, Türkiye başta olmak üzere ciddi yatırımlar düşündüğünü açıkladılar.

TÜRK VATANDAŞLARINA İŞ İMKANI.

Rostov Port JSC'nin Avukatı Ayyıldız, arkadaşımız İrfan Demir’e bu preje ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Rusya ve dünyada önemli ve saygın bir ticari itibara sahip olan firmamız, Güney  Rusya'daki en büyük ikinci Rostov Port’a sahip. Firmamız, Türkiye'de de özellikle Karadeniz ve Marmara bölgelerinde bir liman arayışında. Uygun bir liman bulunması durumunda buna bağlı olarak lojistik başta olmak üzere bir çok iş sahasında yüzlerce vatandaşımıza istihdam imkanı sağlanacaktır.”

TİCARİ İLİŞKİLER UZUN SÜREDİR DEVEM EDİYOR.

Müvekkili bulunduğu firmanın ülkemiz ile uzun yıllardan beri ticari ilişkileri olduğunu belirten Av. Ayyıldız, “Firmamız; kömür, hurda, hububat ve başka emtia ticaretleri yapmaktadır. İki ülke arasında bir dönem olumsuz ve nahoş sorunları yaşanırken dahi etkilenmeden çalışmalarımıza devam ettik. Ülkeler arasındaki ticaret, siyasi kararları da olumlu yönde etkilemiştir” dedi.

 ŞİRKETİMİZ  TÜRK İŞADAMLARINA HEP DESTEK OLMUŞTUR.

Av. Ayyıldız, “Rostov Port JCS firması, Türk şirketlerine Rusya'daki her türlü  problemlerinin çözümünde bu güne kadar elinden bütün desteği vermiştir. Ayrıca sosyal sorumluluk projelerinde ve spora destek konusunda da üzerine düşeni yapmakdadır. Firmamız, Rusya’da faaliyet gösteren Türk şirketlerin yetkilileriyle zaman zaman  bir araya gelip  sorunlarını dinlemektedir. Firmamız, Türk şirketlerin sorunları konusunda yapılabilecek şeyleri konuşarak çözüm bulma arayışındadır. Bu konuda da Türk şirket sahiplerinin takdirini kazanmıştır. Firmamız, özellikle döğüş sporlarında çok sayıda Türk sporcusuna sponsor olarak onları desteklemiş olup bu desteğini sürdürmektedir.” dedi.