2005 yılında Zekeriyaköy’de Doğa Evleri projesini ve 2011 yılında ise Hasdal’da yer alan Finanskent projesini hayata geçiren Tümyapı, İstanbul’un yeni gözdesi olan Kağıthane Cendere Caddesi’nde Porta Vadi projesi ile yeni yaşam alanı getiriyor.

İSTANBUL- İstanbul’un en işlek ve merkezi caddelerinden biri haline gelen Cendere Caddesi üzerinde yer alan Belgrad Ormanı ve Sadabat Deresi’ne komşu olan Porta Vadi,  konut, ofis ve mağaza karma projesidir. Levent ve Maslak’a 2 dakika mesafede bulunan Porta Vadi projesi, Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı, Dolmabahçe-Ayazağa Karayolu Tüneli, Hasdal-Ümraniye Tüp Geçidi, Havaray ve Metro gibi ulaşım akslarının yanı başında yer alıyor. Ayrıca proje, Türk Telekom Stadyumu, alışveriş, kültür ve sanat merkezlerine yakınlığıyla da dikkat çekiyor. Tümyapı Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Savcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ruşen Mete Akyüz, Şenol Kaya ve Uygar Kahaoğlu’nun katılımı ile tanıtılan Porta Vadi projesinde 76 konut, 166 ofis ve 20 mağaza bulunuyor. 

"Ev değil yaşam sahası arıyoruz"

Gayrimenkul sahibi olmak isteyenlerin beklentilerini karşılayacak projeler geliştirebilmek amacıyla Tümyapı’yı kurduklarını dile getiren Tümyapı Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Savcı, “İnşaat sektörü Türkiye’nin son dönemdeki ekonomik büyümesinde büyük bir paya sahip. Sektör, özellikle sağladığı istihdam ve yarattığı çarpan etkisi ile ekonomiye olumlu katkılar sağladı. 2000 yılından itibaren Türkiye’deki inşaat sektörünün gelişimi, 250’ye yakın alt sektörün de ticaret hacmini olumlu yönde etkilemiş durumdadır. Ülkemizde son dönem yaşanan olumsuzluklara rağmen her sene yeni satış rekorları kırılıyor. Yerli ve yabancı yatırımcının ise gayrimenkule olan ilgisi devam ediyor. Ev almak isteyenler artık çok daha bilinçli hareket ederek hangi projeye, hangi şartlarla yatırım yapacağını biliyor. Biz de Tümyapı olarak, lokasyon, mimari, alt yapı ve fiyat kıstasını her zaman ön planda tutarak tüm paydaşlarımıza fayda sağlayacak projeler geliştirmeye özen gösteriyoruz. İnsanlar artık sadece ev değil yaşam alanı satın alıyor. Tümyapı olarak, merkezi lokasyonlarda konumlandırılmış, yatırım gücü yüksek ve yakın gelecekten ilham alan yaşam alanları tasarlamak bizim her projemizdeki başlıca çıkış noktamız” dedi.

"Ayrıntıcıyız"

Mayıs 2017’de temeli atılan Porta Vadi projesi hakkında bilgi veren Tümyapı Yönetim Kurulu Üyesi Ruşen Mete Akyüz, “Porta Vadi’de de akıllı alt yapı sistemlerine öncelik verdik. Porta Vadi projemizin zemin ve alt yapı konularında İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki en yetkin isimlerden danışmanlık aldık. Zemin altında sağlamlığı arttırmak amacıyla Toplam uzunluğu 112 kilometreyi bulan beton kolonlar kullandık. En küçük 1+1 olan dairelerimiz 95 metrekareden, 2+1 dairelerimiz ise 145 metrekareden başlıyor. Projemizin konut bölümünde, Belgrad Ormanı ve Sadabat Deresi tarafında teraslı daireler ve çatıda havuz yer alıyor. Bloklar arası mesafesi 35 metre olan projemiz, bu yönüyle de birçok projeye nazaran daha ferah bir kullanım sunmaktadır. Ortak alanlarında çevreye duyarlı aydınlatmalar ve yağmur suyunu depolayarak yeşil alanların sulanmasına olanak veren bir sistemin yer aldığı Porta Vadi’nin keyifli bir yaşam alanı olarak hizmet vermesi için tüm detayları en ince ayrıntısına kadar planladık” diyerek fiyatlar hakkında,  "Ofis ve mağazalarımızda fiyatlarımız ise 550 bin TL’den 20 milyon TL’ye kadar değişebiliyor" ifadesini kullandı. 

Haber: Elif Günay