EPDK Başkanı Yılmaz, dağıtım şirketlerinin BOTAŞ'tan aldıkları doğalgaz miktarını yüzde 50'den yüzde 100'e çıkardıklarını belirterek "Vatandaşlara pahalı doğalgaz satılmasına engel olacağız" dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "Doğalgaz dağıtım şirketleri artık tüm doğalgaz ihtiyacını BOTAŞ'tan daha ucuz rakamlarla karşılayabilecek, pahalı tedarikçiden gaz alıp vatandaşlara pahalı doğalgaz satılmasına engel olacağız" dedi.

EPDK'dan yapılan yazılı açıklamada, 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu gereği doğalgaz dağıtım şirketlerinin ihtiyaçlarının en fazla yüzde 50’sini BOTAŞ’tan karşılayabildiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EPDK Başkanı Yılmaz, kurulun, tüketicilerin daha ucuza doğalgaz temin etmesini sağlayacak bir karara imza attıklarını ifade ederek, artık 69 doğalgaz dağıtım şirketinin tüm gaz ihtiyacını BOTAŞ üzerinden karşılayabileceğini bildirdi.

Bazı şirketlerin, geri kalan kısmı pahalı şekilde tedarik ederek bunu tüketiciye yansıttığını tespit ettiklerini ve vakit kaybetmeden gerekli adımı attıklarını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kanun’dan aldığımız yetki ile önemli bir karar aldık. Dağıtım şirketleri için en ucuz kaynak gazını temin etmenin yolunu açtık. Dağıtım şirketleri artık ihtiyaçlarının yüzde 50’sini değil, tamamını yani yüzde 100’ünü BOTAŞ’tan temin edebilecek. Aldığımız kararın ardından pahalı gaz tedarik etmenin bir bahanesi kalmadı. Ancak EPDK’nın işi burada bitmiyor. Dağıtım şirketlerinin BOTAŞ’a vaktinde başvurup ucuz doğalgaz temin etmesi ve vatandaşımıza da en ucuz doğalgazı satmasını takip edeceğiz. BOTAŞ’tan ucuz doğalgaz almak varken pahalı gaz tedarik edip vatandaşa pahalı doğalgaz satılmasının önüne geçeceğiz."