İSTANBUL - Sereks Fuarcılık tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Outlet Mücevher Fırsat Günleri, Harbiye Askeri Müze'de açıldı. Üreticiden tüketiciye, sertifikalı ve ihraç fazlası mücevherlerin satışa çıktığı etkinlikte yılbaşına özel binlerce seçenek yer alıyor.

Özel tasarımların da aralarında bulunduğu ürünlerin yüzde 70'e varan indirimler ve taksit imkanıyla satıldığı etkinlikte, tek taş yüzük, kolye, küpe, bilezik, bileklik, set ile pırlanta ve elmas takılar firmaların yaptığı özel kampanyalarla müşteriye sunuluyor.

Üretici firmaların sezon sonundaki stoklarını sergilediği etkinlikte, her bütçeye ve her zevke uygun 59,99 liradan 500 bin liraya kadar tek taş yüzükler, kolyeler ve küpeler bulmak mümkün.

Etkinlikte İstanbul'un özelliklerini yansıtan Boğaziçi Köprüsü, Kız Kulesi, Ayasofya ve vapur figürlerinin yer aldığı 250 ile 300 dolar arasında değişen kolyeler dikkati çekti.

Outlet Mücevher Fırsat Günleri, 30 Aralık'a kadar 11.00-20.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

- Ücretsiz bakım ve onarım

Outlet Mücevher Fırsat Günleri'nde ziyaretçiler için ücretsiz bakım ve onarım stantları da yer alıyor. Sarraf atölyesi olarak hizmet veren bu stantlarda, eskimiş, kopmuş ya da yıpranmış ziynet eşyası için bakım, tamirat ve cila gibi işlemler ücretsiz yapılabilecek.

Etkinliğe ilişkin AA muhabirine bilgi veren Sereks Fuarcılık Genel Müdürü Gökhan Yerdan, imalatçı firmaların talebi üzerine gelenekselleştirilen etkinliğin vatandaşlar tarafından beğenildiğini söyledi. Ziyaretçilerin her yıl gelerek etkinliği takip ettiğini aktaran Yerdan, geçen yıl 8 bin kişinin burayı ziyaret ettiğini kaydetti.

Yıl sonu itibarıyla satışlarını tamamlayan firmaların ellerinde kalan koleksiyonları değerlendirmek istediğini belirten Yerdan, "Önümüzdeki yıla yeni model, ürün ve koleksiyonlarla girecek firmalar için ellerindekileri satmak açısından iyi bir fırsat. Tüketicilerle imalatçıların bir araya getirilmesiyle firmalar müşterilerin isteklerine göre gelecek yıl için talep topluyor. Bu organizasyonun tamamı gerçek outlettir. Firmaların hiçbirinin perakende dükkanı yok. Hepsi imalatçı. Ürünlerini satıp yeni mallarını üretecekler" dedi.

Etkinlikte kendilerine ziynet eşyası ve yakınlarına hediye seçen vatandaşlar, fiyatların dışarıya göre çok uygun olduğunu belirterek, her bütçeye göre şık ve modern tasarımların yer almasının yeni yıl alışverişi için fırsat olduğunu kaydetti.

Bütçelerine ve zevklerine göre alışveriş yapan kadınlar, indirimli fiyatlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.