Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi Bozkurt, bu yıl otomotiv pazarının yüzde 5 ila 10 arasında daralacağı öngörüsünde bulunarak, "Ancak bunu kara bir tablo kara senaryo olarak görmüyoruz" dedi.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, bu yıl otomotiv pazarının yüzde 5 ila 10 arasında daralacağı öngörüsünde bulunarak, "Ancak bunu kara bir tablo kara senaryo olarak görmüyoruz ve söylemiyoruz. Bu kötü bir senaryo değil" dedi.

Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Bozkurt, sektör olarak bu yıl otomotiv pazarının yüzde 5 ila 10 arasında daralmasını öngördüklerini söyledi.

Bozkurt, bu yıl; Çin, Rusya, petrolün fiyatının düşmesi ile bunun Orta Doğu'daki etkileri, döviz kurlarındaki hareketler, Fed'in tutumu ve Türkiye'nin jeopolitik konumundan kaynaklanan gelişmeler gibi etkenlerin pazar için belirleyici olacağını belirtti.

"Geçen yılın aralık ayından çok farklı bir tablo yok"

Tüm bunları üst üste koyduklarında böyle yüzde 5-10’luk bir daralma beklentisinin oluştuğunu aktaran Bozkurt, "Ancak bunu kara bir tablo kara senaryo olarak görmüyoruz ve söylemiyoruz. Bu kötü bir senaryo değil. Çünkü şubat ayında pazarı değerlendirdiğimizde geçen yılın aralık ayından çok da farklı bir tablo yok. Döviz kurlarına faize, ülkeler arasındaki ilişkilere baktığınızda aralık ayından farklı bir tablo yok. Önümüzdeki aylar neler getirecek biraz da buna bakmak lazım. Bütün bunlara baktığımızda pazarın büyüme tahmini açısından daha temkinli olmak doğru bir yaklaşım" yorumunu yaptı.