MERSİN - Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de, ilk turfanda meyve ve sebze hasadının Silifke ilçesinde yapıldığını söyledi.

Üzüm üretiminin Uzuncaburç, Keben, Sabak, Karakaya, Kargıcak, Gündüzler ve Kepez Mahallelerinde de yapıldığını ifade eden Türer, örtü altı hasadının yeni başladığını açık alanda hasat sezonunun ise temmuz ayının ilk haftasında başlayacağını belirtti.

Türer, ilçede örtü altı hasadı yapılan üzümün 100 kilosunu Ankara'ya gönderdiklerini söyledi.

Üzümün, Atayurt Hali'nde kilogramının 30 liradan alıcı bulduğunu ve bu fiyatın üreticiyi memnun ettiğini vurgulayan Türer, ilçede açık alandaki üretimin başlamasıyla 20 bin dönüm araziden yılda 20 bin ton üzüm beklediklerini kaydetti.

Erkenci üzümün açıkta yetiştirilen üzümlere oranla daha fazla ürün elde edildiğinin altını çizen Türer, "Açık alanda bir dönümden ortalama 400 kilogram ürün hasat edilirken örtü altında bu rakam 3 tona kadar çıkıyor" dedi.

Türer, üzümlerin denetim altında üretilerek iç piyasaya sunulduğunu ve insanların bu üzümleri güvenle tüketilebileceğini sözlerine ekledi.