MUĞLA - Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural, son yıllarda Avrupa'da artan İslam karşıtlığı nedeniyle buralarda yaşayan Ortadoğu kökenli vatandaşların konut için Türkiye'yi tercih ettiğini bildirdi.

Soyvural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa vatandaşlarının 5 yıl öncesine kadar Marmaris'e ciddi talepleri olduğunu ve önemli mülkler edindiklerini söyledi.

Son bir yıl içerisinde Marmaris'teki Avrupalı vatandaşların mülklerini sattığını ancak bunların yerini Ortadoğu kökenli Avrupalı vatandaşların aldığını vurgulayan Soyvural, son seçimlerin sonuçlarıyla birlikte emlak piyasasının canlandığını kaydetti.

"Avrupalılar gidiyor, Ortadoğulu Avrupalılar geliyor"

Soyvural, 11 Eylül saldırıları ve son yıllarda İslam karşıtlığının artmasının emlak sektörünü şekillendirdiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bunun da sosyolojik bir nedeni var. Avrupa'da İslam karşıtlığı artınca ülkesine yatırım yapmak istemeyen Türkiye'de rahat edebileceği düşüncesiyle Ortadoğu kökenliler mülk ediniyor. Son bir yılda mülk alan Avrupalıların yüzde 80'i Ürdün, Suriye, Mısır, Lübnan, Irak, İran başta olmak üzere Ortadoğu kökenli Avrupa vatandaşları. Son bir yılda Marmaris'ten yabancıların konutlarını satıp gittiklerini ancak onların yerine büyük yabancı yatırımcıların geldiklerini görüyoruz. Büyük yatırımcılar Marmaris'te otel, büyük arsalar, koylar, marinalar alıyorlar. Konut sahipleri konutlarını satarken büyük yatırımcılar da büyük yatırım yapıyorlar."

Yat sahibi Ruslar da Marmaris'i tercih ediyor

Marmaris bölgesinden mülk alanların hemen hemen her milletten olduğu dile getiren Soyvural, "Bölgemizde belli bir ülke ya da ülkeler vatandaşı mülk almıyor. Marmaris'te her ülkeden insan mülk ediniyor. Bir ülke ağırlıklı değiliz. ABD dahil her ülkeden mülk edinen bulmak mümkün. Son bir yılda Antalya'dan sıkılan Ruslar, yat sahipleri ve belli bir ekonomik güce sahip Rusların ilgi odağı oldu Marmaris. Koyların çok sayıda olması ve güzel olması Rusların bölgemize daha çok gelmesine neden oldu" diye konuştu.