YALOVA - Yabancıların Türkiye'de konut edindiği iller arasında 4. sırada bulunan Yalova'da, özellikle Orta Doğu'dan gelen yatırımcılar hem kente hem de kaplıcalarıyla ünlü Termal ilçesine yoğun ilgi gösteriyor.

Yalova'nın Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orta Doğu ülkelerinden turistlerin Yalova'ya uzun yıllardır geldiğini söyledi.

Son yıllarda Orta Doğu'dan gelen turist sayısının giderek arttığına dikkati çeken Atik,"Önemli ana nedeni, mevcut AK Parti hükümetinin kurduğu temaslarla bir güven oluştuğunu ve Orta Doğu turisti ile yatırımcısının Türkiye'de önemli yatırımlar yapmaya yöneldiğini görüyoruz. Termal'de, gelen turistlere iki yönde çalışma sunuluyor. Biri konaklama hizmetleri olarak, değeri de menkul ve gayrimenkul çalışmalarında ortam oluşuyor. Konaklamaya gelen Orta Doğu turisti, bu bölgede rahat zaman geçirdiği, ailesiyle huzurlu bir tatil yaptığını gördüğü zaman menkul ve gayrimenkul almaya gidiyor. Bunun son yıllarda had safhada arttığını görüyoruz."diye konuştu.

"Tatil yapıp giderlerdi"

Bir dönem tatil için kente gelenlerin şimdi buradan gayrimenkul aldığını vurgulayan Atik, "30 yılı aşkın süredir tanıdığım Orta Doğu'dan, Suudi Arabistan'dan, Kuveyt'ten ya da Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen Arap turistlerimiz var. Bunlar son 3-4 yıla kadar Termal'de menkul ya da gayrimenkul satın almazlardı. Bunlar gelirlerdi burada pansiyonlarımızda, otellerimizde, motellerimizde konaklardı, tatillerini yapar, giderlerdi." dedi.