KOCAELİ - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, manda yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla Kocaeli'deki orman köylülerine hibe destekli kredi vermeye başladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde orman köylerinde yaşayan vatandaşlar için çeşitli projeler geliştirildiği belirtildi.

Her geçen gün azalan manda sayısını artırmak için harekete geçildiği ifade edilen açıklamada, ORKÖY kredileri çerçevesinde manda yetiştiriciliğine destek sağlandığı vurgulandı.

Bu kapsamda Kandıra Kabaağaç köyündeki 8 aileye hibe destekli manda yetiştiriciliği kredisi verildiği bildirilen açıklamada, "Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü, ilk defa uygulanan manda yetiştiriciliği projesiyle hayata geçirilen ve bölgede mandalardan elde edilen ürünlerin marka haline gelmesini gaye edinen bu projelerde kullandırılmak üzere tahsis edilen 4 milyon lira ödeneğin önemli bölümünü köylülere aktardı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, manda sayısını artırmak amacıyla harekete geçtiklerini belirtti.

Orman köylerinde yaşayan vatandaşlara manda yetiştiriciliği konusunda destek verdiklerine işaret eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Kabaağaç'ta manda yetiştiriciliğini yeniden canlandırmak amacıyla 8 aileye hibe destekli kredi verdik. Böylece hem orman köylülerimizin kalkınmasını sağlıyor hem de manda üretimine destek veriyoruz. Bundan sonra da bakanlık olarak bu tür projelere gereken ehemmiyeti vermeye devam edeceğiz."