Lisanslı depolarda muhafaza edilen buğday, arpa, çavdar, yulaf, mısır, çeltik, pirinç, mercimek, nohut, fasulye, bezelye ve ayçiçeği için ton başına aylık 3 lira, pamuk için ton başına aylık 7 lira kira desteği verilecek.
Fındık, zeytin, zeytinyağı, kuru kayısı, Antep fıstığı, kuru üzüm ve kuru incir için 10 lirayı geçmemek üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca onaylanacak kira ücretlerinin yüzde 50'si oranında kira desteği sağlanacak.
Bakanlar Kurulunun "Tarımsal Ürünlerin 5300 Sayılı Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu Çerçevesinde Lisans Alarak Faaliyet Gösteren Depolarda Muhafaza Edilmesi Halinde Kira Destekleme Ödemesi Yapılmasına İlişkin Kararı" bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Lisanslı depoculuğun desteklenmesi amacıyla alınan kararlara göre, ilgili kanun çerçevesinde lisans alarak faaliyet gösteren depolarda muhafaza edilen bazı ürünler için destek verilecek. Buğday, arpa, çavdar, yulaf, mısır, çeltik, pirinç, mercimek, nohut, fasulye, bezelye ve ayçiçeği için ton başına aylık 3 lira, pamuk için ton başına aylık 7 lira kira desteği verilecek. Fındık, zeytin, zeytinyağı, kuru kayısı, Antep fıstığı, kuru üzüm ve kuru incir için 10 lirayı geçmemek üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca onaylanacak kira ücretlerinin yüzde 50'si oranında kira desteği sağlanacak.
Kararın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca çıkarılacak tebliğlerle belirlenecek. Karar 5 yıl süreyle uygulanacak.