İSTANBUL - İstanbul Finans Zirvesi (IFS), 8-9 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İstanbul Finans Zirvesi Yürütme Kurulu'nca yapılan açıklamaya göre, bu yıl 6'ıncısı düzenlenen zirvede ekonomide canlanmanın yollarının arandığı bugünlerde düşük büyüme ve düşük faiz ortamının yarattığı riskler ele alınacak. 

Farklı ülkelerin merkez bankası başkanları ve başkan yardımcılarının değerlendirmelerde bulunacağı "Para Politikası ve Finansal İstikrar" konusu zirvenin en dikkati çekecek oturumlarından olacak.

Zirvede, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı ve İzlanda Merkez Bankası Başkanı Mar Gudmundsson'nun yanı sıra önemli ekonomist İtalya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Salvatore Rossi de para politikalarının uluslararası seyri ile ilgili görüşlerini paylaşacak. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül toplantısından hemen önce gerçekleşecek zirve, katılımcılarına Fed'in açıklamalarıyla ilgili önemli ipuçları sunacak.

Küresel ekonominin nabzı İstanbul'da atacak

Etkinlik, düşük büyüme ve düşük faiz konuları ekonomideki risk algıları kadar ekonominin uzun vadede göstermesi beklenen performansla da yakından ilişkili. Zirvede düşük büyüme ve düşük faiz ortamında finansal karar alıcıların büyük risk alma eğilimleri, finansal merkezlerin geleceği ve küresel kalkınmaya etkilerinin konuşulacağı panel de gerçekleştirilecek.

Gelişen pazarlarda 20 Küresel Düşünce Lideri'nden biri olarak seçilen İngiliz MRL Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Cornelia Meyer moderatörlüğünde yapılacak panelde, Casablanca Finance City Authority Üst Yöneticisi (CEO) Said Ibrahimi, Lüksemburg for Finance Üst Yöneticisi Nicolas Mackel, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Talat Ulussever ve Frankfurt Main Finance Genel Müdürü Hubertus Vath konuşmacı olarak yer alacak.

Çok sayıda küresel lider bir araya gelecek

Zirvede yatırımların artmasına yönelik iyileştirmelerin konuşulacağı başka bir panel de gerçekleştirilecek. "Düşük Gelirli Bir Dünyada Yatırım Bankacılığı, Özel Sermaye ve Bankacılık Dışı Finansal Kurumlar" başlıklı panelde Turkcell Grup Finans Genel Müdür Yardımcısı Murat Doğan Erden, Willis Group Küresel Finans Enstitüleri Endüstrisi Başkanı Mary O'Connor, İtalya'nın önde gelen varlık yönetim şirketi Azimut Holding Ülke Müdürü Georgia Medda konuşma yapacak.

Etkinliğin öne çıkan panellerinden bir başkası olan "Büyüme Finansmanı, Sanayi ve Altyapı" oturumu Hazine Müsteşar Vekili Cavit Dağdaş moderatörlüğünde düzenlenecek. Panelde İslam Kalkınma Bankası Altyapı Direktörü Dr. Walid Abdelwahab, Black Sea Trade&Development Bank Başkanı İhsan Uğur Delikanlı ve Global Client Services Başkan Yardımcısı Dimitris Tsitragos sanayinin finansmanı hakkında değerlendirmelerde bulunacak.

Küresel dünyanın sorunlarının konuşulduğu ve çözüm önerilerinin getirildiği İstanbul Finans Zirvesi, geçen 5 yılda 35 farklı ülkeden 173 konuşmacı ve 51 farklı ülkeden 5 binin üzerinde katılımcıyı ağırladı. Bu sene de gündemin nabzını tutan bir ana temayla düzenlenecek zirvede Kuzey Amerika, Avrupa, Körfez Bölgesi ve Doğu Asya olmak üzere bir çok küresel lideri bir araya getirecek.