HABER: DİLEK SOYAK

Sizin için kaleme aldığım bu yazıda “2015 yılında Capital ve Spring Professional işbirliği ile gerçekleştirilmiş olan ve Türkiye’nin O En Çok Beğenilen Şirketleri’’ile ilgili tüm detayları paylaşacağım. İşte bu araştırma kapsamında iş dünyasını temsil eden 700’ün üzerindeki şirketten yaklaşık 1.602 kadar yöneticiye ulaşılmış. 3 ay boyunca saha çalışması sürdürülen bu araştırmada, CAWI bilgisayar destekli web görüşmesi araştırma tekniği ile gerçekleştirildi. 

Türkiye’nin o en beğenilen 20 şirketi, ise; araştırmaya katılan tüm iş dünyası temsilcilerinin görüşlerine göre hesaplanmış. Türkiye’deki 36 sektörün en beğenilen şirketleri de ilgili sektörün temsilcilerinin verdiği yanıtlar ile belirlendi.

Bu sonuçlara göre ise; Türkiye’nin ‘En çok beğenilen şirketi’ 2015 yılı ödülünü Koç Holding alırken, ikinci Türkcell üçüncü ise Arçelik oldu2015 yılı.“Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri ödülleri İstanbul’da, Otel Four Seasons Bosphorus’de düzenlenmiş olan  özel bir gecede verildi.

ATEŞTEN ÖDÜL GECESİ

“Capital ve Ekonomist dergilerinin Yayın Direktörü Rauf Ateş, System Genel Müdürü Sinan Kılıçoğlu, Adecco Doğu Avrupa Bölge Direktörü Tibet Eğrioğlu, T Spring Professional Genel Müdürü Zeynep Kamışlı’ gibi iş dünyasından pek çok başarılı isim geceye katılım sağladı. Ödül gecesinde açılış konuşmasını yapan Ekonomist ve Capital Dergilerinin Yayın Direktörü M. Rauf Ateş ise; en çok karşılaştığımız ve anlatmakta sıkıntı yaşadığımız en önemli sorunlardan biride şirketlerin araştırmanın içeriği, sonuçlarının, nereden gelip nereye gittiğidir. Çünkü bir takım şirketlerin bunu anlamakta bazen zorlanabiliyor dedi.

Bir şirketin büyüklüğü ya da,  ihracatı fazla yapması,  çalışan sayısının fazla olması, ya da çok hızlı büyümesi bu değerlendirmeler için yeterli değil. Yeni nesil şirketler ve insan kaynaklarının olduğu bu dönemde değerlendirmeye katılan iş dünyası, farklı şeylere bakıyor diye konuştu.

LİDER İLETİŞİMİN BAŞARIDAKİ ETKİSİ BÜYÜK

Ekonomist ve, Capital dergilerinin Yayın Direktörlerinden Ateş’in yaptığı değerlendirmeye göre ise;  bu araştırmalar sonucunda öne bu şirketlere bakıldığında CEO’ları ve patronlarının yapmış oldukları en iyi şeylerden biride,  Lider iletişimidir dedi

‘’Bu sayede yaptıklarını çok daha iyi anlatabiliyorlar. Liderler basınla ve bu tür toplantılarda yaptığı çalışmaları en iyi ve akıcı bir biçimde sergileyebiliyorlar. Çalışanlarının memnuniyeti ve onlar ile olan iletişimlerine çok önem veriyorlar dedi.

Bundan dolayı bizler bu araştırmaların sonuçlarını değerlendirirken sadece şirketin içinde ne var diye bakmıyor,  biraz da dışarıya da bakarak, başarılı olan şirketlerin neler yaptıklarını algılamaya çalışıyoruz diye konuşması insan hayatında iletişimin önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

 
TÜRKİYE’NİN EN BEĞENİLEN BİRİNCİ ŞİRKETİ: KOÇ HOLDİNG OLDU

Türkiye’nin en beğenilen birinci şirketi Koç Holdingin oldu.  Gecede ödülü Koç Holdingin adına CEO Levent Çakıroğlu, Capital ve Ekonomist dergilerinin yayın Direktörü Adecco Doğu Avrupa Bölge Direktörü Tibet Eğrioğlu ve Rauf Ateş’in elinden aldı. Çakıroğlu şirket adına aldı.

 Ödül alan tüm şirketleri candan yürekten tebrik eden Çakıroğku Koç Holding topluluğu olarak bizler yaptığımız ve yapacağımız her iş için en iyiyi hedefliyoruz dedi.

Kısa süre önce ve çok zamansız kaybetmiş olduğumuz Yönetim Kurulu Başkanı merhum Mustafa Koç’un anmak istiyorum diyerek sözlerine devam eden Çakıroğlu kendisi liderliği, Vizyonu hayırseverliğiyle ve hepsinden daha önemlisi de insani değerleriyle geride hiçbir zaman silinemeyecek izler bıraktı dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BEĞENDİĞİ 2’İNCİ ŞİRKETİ: TURKCELL OLDU

Türkiye’nin en beğenilen 2’inci şirketi olan Turkcell adına ödülü Kurumsal İletişim Müdürü Levent Kadagan, Capital Dergisi Yayın Yönetmeni Sedef Seçkin Büyük’ün ve T-System Genel Müdürü Sinan Kılıçoğlu’nun elinden aldı.

 Kadagan, Bu güzel gece  için  emeği geçmiş olan  herkese Turkcell ailesi olarak en içten teşekkür ederim dedi.

Türkiye’nin en beğenilen şirketler araştırması Capital, kuşkusuz Türkiye’nin en saygın, en önemli ödüllerinden birisini Turkcell ailesi olarak bu listede yer almaktan ayrıca duyduğu onuru. Bu gecede ödül alan diğer şirketleri de kutlamak istiyorum dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BEĞENİLEN 3’ÜNCÜ ŞİRKETİ: ARÇELİK OLDU

Türkiye’nin en beğenilen 3’üncü şirketi olarak seçilen Arçelik adına ödülü Genel Müdür Hakan Bulgurlu, MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu ve  Capital Dergisi Yayın Yönetmeni Sedef Seçkin Büyük’ten aldı.  36 ayrı sektör arasında ilk sırayı alan şirketlere ödül verildiği gece ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.