BALIKESİR

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasıyla Balıkesir'in Kuzey Ege kıyılarındaki turistik tesislerdeki doluluk yüzde 100'e yaklaşırken, birçok otel rezervasyon taleplerini geri çeviriyor.

Balıkesir'in 25 binden fazla yatak kapasitesi ve 130 bine yakın ikinci konutu bulunan Edremit Körfezi, 115 kilometre sahil bandına sahip Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ile Edremit ilçeleriyle iç turizmin gözde merkezleri arasında yer alıyor.

Her yıl 3 milyonun üzerinde gecelemeyle "iç turizmin lideri" Balıkesir'in Kuzey Ege kıyıları, 9 günlük Kurban Bayramı tatilini yüzde 100 dolulukla geçirecek.

Edremit Körfezi'nde turizmcilerin Kurban Bayramı'ndan umutlu olduklarını belirten Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, bayram için rezervasyonların tamamlanmak üzere olduğunu, otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 100'e yaklaştığını söyledi.

''Yerli turist Edremit'i seviyor''
Sezonu Kurban Bayramı tatiliyle iyi kapatacaklarını dile getiren Saka, şu değerlendirmede bulundu:

"Kış nüfusu 140 bin olan Edremit'in şu andaki nüfusu 900 bin civarı. Kurban Bayramı'nda ise bu sayı 1 milyon 300 bine kadar ulaşır diye bekliyoruz. Normalde bayramlarda 1,5 milyonu buluyordu ilçemiz ancak bu yıl yaşananlar sayıyı biraz düşürdü. Yine de tesislerimiz mutlu. Bazı oteller rezervasyon taleplerini geri çeviriyor. Yerli turist Edremit'i seviyor, biz de onları en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Şimdiden bütün Türkiye'ye iyi bayramlar diliyorum."

Ayvalık da bayramı dolu geçirecek
Ayvalık Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Ümit Özgültekin, Ayvalık'ın Kurban Bayramı'nı yüzde 100 dolulukla geçireceğini ifade etti.

Ayvalık, Sarımsaklı ve Altınova'daki tesislerin önemli bölümünün bayramdan haftalar öncesinde rezervasyonlarını aldığını vurgulayan Özgültekin, şöyle dedi:

"68 bin olan Ayvalık'ın nüfusu, Kurban Bayramı'nda 550 bini bulur. Gelen tatilcileri en iyi şekilde misafir etmek için turizmciler olarak, yöneticiler olarak imkanları sonuna kadar kullanıyoruz. Turizm sektörüne acil devlet desteği gerekiyor. Turizmcinin aksi takdirde ayakta kalma şansı çok zor. Devlet turizmciye can suyu vermek zorunda. Ama biz turizmciler olarak yurt içi ve yurt dışında tanıtımlarımızı sürdürerek ilçemize bölgemize yerli yabancı turistlerin gelmesini sağlamak için çaba harcayacağız. Turizm politikalarının istikrarlı olması gerekiyor. Ayrıca bakandan en alttaki kademeye kadar herkesin gerçekten turizmin içinde olması gerekiyor."