ANKARA - Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Enflasyon Raporu'nun tanıtımı amacıyla Merkez Bankası'nda düzenlediği basın toplantısında, 2013 yılı enflasyonun orta noktası yüzde 5,3 olmak üzere yüzde 3,9 ile yüzde 6,7 arasında olacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

Başçı, 2014 yılı enflasyonunun orta noktasının da yüzde 4,9 olmak üzere yüzde 3,1 ile yüzde 6,7 arasında olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

2013 yılı sonunda çekirdek enflasyonun da yüzde 5'in altında kalmasını beklediklerini belirten Başçı, enflasyon hedeflemesinden vazgeçemeyeceklerini söyledi.

2013 yılında en önemli riskin ekonomi politikaları riski olduğunu belirten Başçı, bunun da genelde gelişmiş ülkelerde görüldüğünü bildirdi.

Başçı, ''Kredi derecelendirme kuruluşları haddinden fazla konuşuldu. Bunların önemi kademeli şekilde azalıyor'' dedi.

Ödül konusunu abartmamak lazım

Aldığı ödüle ilişkin Erdem Başçı, ''Ödül konusunu çok fazla abartmamak lazım. Biz enflasyonu yüzde 5'e getirebilirsek, bunun sonucunda da kendiliğinden büyümenin yüzde 5'e doğru hızlandığını görürsek, cari dengenin de yüzde 5 seviyelerine doğru indiğini görürsek o zaman ben memnuniyetle vatandaşlarımızdan tebrikleri kabul edebilirim'' diye konuştu.