ANKARA

Başkent Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi'nin Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı.

Bu turda en yüksek teklif 717 milyon dolar oldu. Daha sonra elemeli yazılı turlara geçildi.

Toplam 2 tur olarak gerçekleştirilen elemeli yazılı turların ilk turunda en yüksek teklif 935 milyon dolar oldu. Bu turda Zorlu Holding AŞ elendi.

İkinci elemeli turda Eksim Yatırım Holding AŞ-GENPA Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ-MKS Marmara Entegre Kimya Sanayi AŞ elendi.

Açık artırma

Açık artırmada başlangıç tutarı 1 milyar 56 milyon dolar, artırım aralığı ise 2 milyon dolar olarak belirlendi.

Açık artırmanın 4. turunda Türkerler İnşaat Tur. Mad. Enerji Üretim Ticaret ve San AŞ- Gama Holding AŞ ihaleden çekildi. Daha sonra Fernas İnşaat AŞ ve Akfen Holding AŞ-STFA Yatırım Holding AŞ de ihaleden çekildiğini açıkladı.

Açık artırmada en yüksek teklifi 1 milyar 162 milyon dolarla Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Böylece nihai pazarlık görüşmeleri teknik olarak sonuçlanmış oldu.

BAŞKENTGAZ'ın yıllık 70 binin üzerinde abone artışı oluyor. Abonelerin yüzde 74'ü ise ön ödemeli sınıfında yer alıyor.

''Kurlar iyi,  problem yok''

Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmelerinde, en yüksek teklifi veren Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, ihale sonrası yaptığı açıklamada, ''Doğalgaz ithal, dövize bağlı, şu anda da kurlar iyi, bir problem yok, zam olacağını zannetmiyorum'' dedi.