WASHINGTON

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde ve Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, Türkiye'nin G20 başkanlığında gösterdiği başarılı performansa övgüde bulundu. 

Lagarde ve Kim, ABD'nin başkenti Washington'da devam eden G20 Oturumları kapsamında B20 (Business 20) tarafından düzenlenen "Küresel bir Yönetim Mekanizmasına Doğru" konulu konferansa katıldı. 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın özel konuşmacı sıfatıyla iştirak ettiği konferansta Lagarde, G20'nin Türkiye liderliğinde yoğun bir çalışma programına girdiğini belirtirken, "Türkiye'nin G20 dönem başkanlığında işe koyulduk. Ölçülebilir hedeflerimiz var ve Başbakan Yardımcısı Babacan, hepimizin sorumluluklarını yerine getirdiğinden emin olmak için gerekeni yapacak" dedi.

Türkiye'nin G20 önceliklerini kapsayıcılık, uygulama ve yatırım olmak üzere 3 genel başlık altında toplamasını "zekice" bulduğunu dile getiren Lagarde,  "Türkiye'nin başkanlığı, güçlü ve dürüst. Bize hedeflere ulaşıp, ulaşmadığımızı söyleyecek. Atatürk, 'Doğruları söylemekten korkmayın' dedi. Bunu aklımızın bir köşesinde tutalım" diye konuştu. 

Lagarde, ayrıca Türkiye'nin kaliteli altyapı yatırımlarına yönelik iddialı hedeflerini kuvvetle desteklediklerini kaydederken, sözlerini, "Hepimiz değerli ve samimi önerilerimizle, çok merak ettiğim ve gerçekten gitmek isteğim Antalya'da, başarılı bir zirve düzenlenmesine yardımcı olabiliriz" şeklinde tamamladı.