BRÜKSEL

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Avro bölgesinde ekonomik toparlanmanın hız kaybettiğini ve büyümeye yönelik risklerin açıkça aşağı yönlü olduğunu belirtti.

Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komisyonu'nda konuşan Draghi, " Avro bölgesinde ekonomik toparlanma hız kaybediyor. Son çeyreklerdeki ılımlı genişlemeye rağmenAvro bölgesinde gayri safi hasıla ikinci çeyrekte durma noktasına geldi. Yaz boyunca elde ettiğimiz ekonomik şartlarla ilgili öncü göstergeler beklentilerden belli ölçüde zayıf. Temmuz ayı sanayi üretimi ve sanayi siparişleri verileri iyimserlik için bazı nedenler yaratsa da son anket göstergeleri ağustostaki hızlı düşüşün durduğu yönünde bir bulgu sunmuyor" ifadelerini kullandı.

Draghi, kabul edilemez derecede yüksek işsizlik ve kredilerde süren zayıflığın Avro bölgesinde toparlanmanın gücüne gem vuracağını vurguladı. "Beklenen genişlemeyi çevreleyen riskler açıkça aşağı yönlü" diyen Draghi, özellikle artan jeopolitik tansiyonun, iş dünyası ve tüketici güvenini köreltebileceği uyarısında bulundu.

Draghi, Avro bölgesinde ağustosta yüzde 0,4 düzeyinde açıklanan enflasyonun, gelecek aylarda düşük kalmasını ve önümüzdeki 2 yılda kademeli yükselmesini beklediğini de sözlerine ekledi.