İSTANBUL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol ile basın toplantısı düzenledi.

Doğalgaz fiyatlarına ilişkin görüşlerini ifade eden Yıldız, doların TL karşısındaki yükselişinin yüzde 17-18'ler civarına çıktığını belirterek, "Bunu vatandaşa olduğu gibi yansıtmak demek, fiyatı yüzde 6 daha artırmak demek. Biz böyle bir şeye gitmeyeceğiz" dedi.

Dolar ile alıp TL ile sattıkları için aradaki farkın vatandaşın aleyhine gelişebilecek bir fark olduğunu anlatan Yıldız, buna müsaade etmeyeceklerini, kendi içlerinde bunu dengeleyeceklerini söyledi.

Doğalgaz fiyatlarında Türkiye'nin maliyeti açısından herhangi bir düşüş sağlanmadığını, ancak dolar bazında gazın fiyatının düştüğünü belirten Yıldız, "TL maliyeti açısından bu düşmedi. O yüzden biz bunu bir artış şeklinde vatandaşımıza yansıtamayız. Böyle bir kurgumuz yok" ifadelerini kullandı.

Yıldız, siyasi istikrarsızlığın kendi içinde bir birim oynamasının fiyatlara 5 katı, 10 katı oranında tesiri olduğunu bildiklerini belirterek, "Siyasi istikrarsızlık bölgemizde ne kadar yok ediliyorsa, enerji sektöründeki istikrarın ve projelerin o kadar çok yer aldığını hep beraber göreceğiz" dedi.