Dikkan A.Ş. 1978 yılında kurulmuştur. İzmir şehrinin Kemal Organize Sanayi Bölgesi ise merkezidir. Fabrikalar grubu olan Dikkan A.Ş. üretimlerinin yüzde doksanını ihraç etmektedir. Kurulduğu günden bu yana vana döküm malzemeleri ve vana sistemleri ile yenilikçi çalışmalar yürütmüştür. Başarısı ile dikkat çeken Dikkan A.Ş. sektöre kazandırdığı ürünlerin kalitesi ve yeni yatırım çalışmalarıyla öncü bir kuruluş haline gelmiştir. Dikkan A.Ş. gemi vanaları, su sistemi vanaları ve endüstriyel üretimi sayesinde sektör içinde geniş bir kitleye hizmet sunmaktadır. Her geçen gün gelişim gösteren profesyonel çalışanları ve uzman ekibiyle beraber dayanıklı ve kaliteli ürünler üretmeye devam etmektedir. Dikkan A.Ş ekibi İnşaat Sektörü, Makine Sektörü, Sulama Sektörü, Tarım Sektörü, Otomotiv Sektörü, Gemi İnşa sektörü ve Endüstriyel Vana sektörlerine hizmet vermektedirler.

Gemi vanaları içerisinde birçok vana çeşidi vardır. Gemi vanalarında en çok dikkat çeken vanalardan biri de sürgülü vanadır. Sürgülü vanalar tek de olabilir birçok parçadan da oluşabilir. Sürgülü vanalar tam kapalı veya tam açık şeklinde çalışmaları tercih edilmektedir. Bu vanalar hassas akışkan kontrolü için kullanılmamaktadır. Ayrıca sürgülü vana iki kısmında akış için kullanma ayrıcalığına sahiptir. Paralel sürgülü vana, parçalı kama sürgülü vana, elastomer kaplı sürgülü vana ve kama sürgülü vana sürgülü vanaların çeşitleridir. Sürgülü vanalar ile bulunmuş olan sıcaklık aralığı eksi on derece ve yüz yirmi derece aralığında olması gerekir. Sürgülü vanalar kullanım olarak akışkanlığı olan kızgın su, kimyasal akışkanlar, su, sıcak su, basınçlı hava, akaryakıt ve kızgın yağ şeklindeki likitleri içermektedir.

Akışkanların geçişini 2 sızdırmazlık halkası ile birlikte boru eksenine doğru dik bir halde kayan sürgüyle açıp kapatan vanaya sürgülü vana denir. Sürgülü vanalar herhangi bir konunun içine monte edilmiş vaziyettedir. Sürgülü vanalarda mil yere dik olmalı ve volan üstte olmalıdır. Sürgülü vanalar uygun fiyatta bulunabildiği için sık tercih edilmektedir. Düşük sıcaklık veya yangın emniyetinde kullanılabilmektedir. Fakat bu vanaların sızdırmazlık isteyen, akış kontrolü sağlanmayan alanlarda kullanımı uygun değildir. Sürgülü vanalar kâğıt fabrikalarında, gemi inşaatlarında, kimya sektöründe, petrol kimya tesislerinde, enerji üretimi yapan tesislerde ve tekstil endüstrisinde kullanılmaktadır.

Kontrol vanaları emniyet vanası olarak tarif edilebilir, çünkü uygulama yerine göre kontrol amacı ile tasarlanan vanalardır. Kontrol vanalarının kullanım şekilleri ve uygulama alanları vardır. Basınç dönüştürücü vana, Ani Basınç tahliye vanası, basınç dönüştürücü vana- basınç sabitleme, Flatörlü seviye kontrol vanası ve pompa kontrol vanası kontrol vana çeşitleridir.

Kontrol vanaları içerisinde yer alan basınç dönüştürücü vananın farklı bir enerjiye ihtiyacı olmadan hidrolik prensiple çalışmaktadır. Bu vanaların üzerinde pilot mekanizması vardır. Bu mekanizma ile beraber yüksek giriş basınç seviyesi hat içerisindeki istenen seviyeye düşürülebilmektedir. Ani basınç tahliye vanası, su hızında oluşan ani değişimlerden meydana gelen dalgalanmaları otomatik olarak tahliye etmektedir. Bu sayede şebeke hattı koruma altına alınmış olur. Kontrol vanalarının çeşitleri genel itibari ile emniyet sağlayan vanalar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kaliteli gemi vanaları ile dikkat çeken dikkan.com adresini ziyaret ederek kapsamlı bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.