ANKARA - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), çalışanların istirahat raporlarının elektronik ortamda işlenmesine ve hastalık izinleri karşılığındaki ödeneklerinin otomatik banka hesaplarına aktarılmasına imkan sağlayan E-Ödenek programıyla yıllık ortalama 32 milyon lira tasarruf yaptı.

AA muhabirinin SGK Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı yetkililerinde aldığı bilgiye göre, çalışanların istirahat raporlarının elektronik ortama taşınması için yaklaşık 2 yıl önce E-Ödenek programı hazırlandı.

Çalışanların istirahat raporlarının elektronik ortamda işlenmesine ve hastalık izinleri karşılığındaki ödeneklerinin otomatik olarak banka hesaplarına aktarılmasına imkan sağlayan program ile SGK'nın kağıt ortamında yaptığı işlemlerden yıllık yaklaşık 12 milyon lira, raporların hastanelerden işverenlere gönderilmesi için ödenen posta giderlerinden ise yaklaşık 20 milyon lira tasarruf edildi.

ISSA tarafından örnek proje seçildi

Maddi kazancın yanında, E-Ödenek programı ile zamandan tasarruf sağlanarak sigortalıların geçici iş göremezlik ödeneklerini kısa sürede almalarına imkan verildi.

Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı (ISSA) tarafından örnek proje seçilen E-Ödenek programı, iyi uygulama örnekleri arasında gösterilerek üye ülkelere tavsiye edildi.