ANKARA - Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, istihdamı artırmaya büyük önem verdiklerini belirterek, İŞKUR'un bu konuda ciddi çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

İŞKUR tarafından bu yılın ilk çeyreğinde 174 bin 344 kişinin işe yerleştirildiğini ifade eden Çelik, "Söz konusu dönemde İŞKUR'a 535 bin 502 kişi iş için başvurdu. Bunlardan 174 bin 344'ü işe yerleştirildi. Yerleştirmelerin yüzde 98,1'i özel sektörde gerçekleşti. Geçen yılın aynı dönemine göre iş yerlerinden alınan açık iş sayısı da yüzde 39 artarak 378 bin 82'ye yükseldi" dedi.

İŞKUR hizmetlerinden yararlanan kişi sayısındaki artışın istatistiklere de yansıdığını dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

"İşe yerleştirme ve açık iş sayılarında yukarı yönlü bir ivme yakaladık. İşe yerleştirdiğimiz kişilerin yüzde 31,4'ü kadınlardan oluşuyor. İŞKUR tarafından düzenlenen 6 bin 688 kursa 32 bin 821 kişi katıldı. Bu kurslardan büyük bir bölümü bireylere iş yerlerinde tecrübe kazandırmayı amaçlayan işbaşı eğitim programları oldu."

Bakan Çelik, İŞKUR'un yurt dışında da istihdam sağladığını belirterek, çoğu Irak ve Rusya'ya olmak üzere 9 bin 967 kişinin çalışmaları için yurt dışına gönderdiğini bildirdi.