ANKARA - Dünya Ekonomik Forumuna katılmak üzere Davos'ta bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bloomberg HT-Habertür ortak yayınında soruları yanıtladı.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının yaptıkları not artışlarının ekonomilere etkisinin sorulması üzerine Babacan, şunları söyledi:

''Bana göre bu not artışlarının etkisi çok marjinal. Çünkü ciddi yatırımcılar Türkiye'yi her yönüyle değerlendiriyor ve çok yakından izliyor. Asıl büyük yatırım dalgası zaten Türkiye için çoktan başlamış durumda ve bu devam ediyor. Türkiye artık yatırımcıların gözdesi olmuş bir ülke"

İşsizlik 1 puan düşecek

Türkiye'nin işsizlik rakamlarını, Eurostat, OECD, Dünya Bankası'nın Türkiye'den daha düşük açıkladığını belirten Babacan, şöyle devam etti: ''Bizim şu andaki işsizlik hesabımız uluslararası standartlarda bir hesap değil. Şimdi TÜİK onu düzeltiyor. Muhtemelen işsizlik oradan 1 puan düşecek''

Babacan, "Bizim şimdi 2013'ten itibaren turizm gelirlerimiz eskiye göre belki 3-4-5 milyar dolar gibi daha yüksek çıkacak'' dedi.

İstatistiksel hatalar olduğu ortaya çıktı

Başbakan Yardımcısı Babacan, cari açığı etkileyen kalemlerden ihracat rakamlarının da gerçeğinden bir miktar az açıklandığının tespit edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Türkiye'de gerçekten hata-noksan içerisinde o hata kaleminin, turizmde de,  ihracatta da, ithalatta da olduğunu gördük. Bu üç alan da şimdi düzeltiliyor. Öyle bekliyorum ki 2013 içerisinde peyder pey bunlar olur ve 2014'ten itibaren de her alanda doğru istatistikleri yayınlamaya başlarız."