İSTANBUL

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Uğur Erkan, "Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) 5,8 milyon katılımcı sayısına ve devlet katkısı dahil 47 milyar lira fon büyüklüğüne ulaşıldı" dedi.

Basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya gelen Erkan, Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Erkan, BES'te 5,9 milyon katılımcı sayısına ve devlet katkısı dahil 47 milyar lira fon büyüklüğüne ulaşıldığını söyledi.

BES'in düzenli olarak yapılan tanıtımlarla toplumun geniş kesimlerine ulaştığını anlatan Erkan, şunları kaydetti:

"Birisinin 20 yıl, 30 yıl bu sistemin içine para öde diye ikna etmek kolay bir şey değil. İki cümleyle olacak bir şey değil, o bir zihinsel tekamül gerektiren bir şeydir ama BES katılımcısı sayısı 2006'da 1 milyona ulaşmış, 2009'da aşağı yukarı 2 milyon olmuş, 2012'de 3 milyon olmuş. Her 3 yılda 1 milyon yeni kişi sisteme girdi gibi bir periyod var. Devlet katkısı burada sisteme ayrı bir ivme kazandırdı ve her yıl aşağı yukarı her yıl 1 milyon yeni katılımcı geliyor. Bu şunu gösteriyor toplumda artık BES benimsenmiş, anlaşılmış, bir şekilde ihtiyaç haline gelmiş durumda."