BURSA - Bebe ve çocuk konfeksiyonunda fiyatların geçmiş yıllara göre artmadığı hatta gerilediği, 7-12 yaş aralığındaki çocukların bayram giysilerinin ortalama 50-100 liraya satın alınabileceği bildirildi.

Bu alanda "Türkiye'nin üretim üssü" olarak nitelendirilen Bursa'da, son yıllardaki üretim artışının ucuzluktaki en büyük etken olduğu belirtiliyor.

Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay, AA muhabirine açıklamada, Bursa'nın bebe ve çocuk konfeksiyonunda Türkiye'nin üretim üssü olduğunu belirtti.

Atalay, kentte bu alandaki üretimin çok yüksek olduğunu, üretimin fazla olması nedeniyle bebe ve çocuk konfeksiyonu fiyatlarının gerilediğini, bunun da Ramazan Bayramı öncesinde çocuklara ve ailelerinin bütçelerine yarayacağını ifade etti.

Bayramın yaz ayına denk gelmesinin, aileleri kazak ve mont gibi harcama kalemlerinden kurtardığına da değinen Atalay, şunları kaydetti:

"Üretimin fazla olması nedeniyle bebe ve çocuk konfeksiyonu fiyatları geriliyor. Bu bayramda 7 ila 12 yaş arasındaki çocuklar ortalama 50 ila 100 lira arasında bir fiyata giydirilebilecek. Ancak bu fiyatlar tabii ki ortalama bir fiyat. Ayrıca bayram yaz ayına denk geldiği için aileler kazak, mont tarzı masraflardan kurtulacaklar. Bu nedenle, aileler içlerini ferah tutsunlar. Bu bayram aileler çocuklarına rahatlıkla bayramlık alabilecek, onları sevindirebilecekler."